Hlavní obsah

Ferrari otevře svůj první zábavní park

Chcete si zazávodit na horské dráze, nebo byste si raději zkusili výměnu kola u formule 1 na čas? A nebo vám jen stačí poznat svět nejslavnějšího týmu formule 1 - Ferrari? To vše bude totiž možné v novém zábavním a oddychovém areálu Ferrari Theme Park, který vzniká ve Spojených arabských emirátech na ostrově Jas Island, kde se letos poprvé pojede Velká cena Abú Dhabi.

Foto: Sport.cz

Model centra v Abú Dhabi, jehož součástí je vedle okruhu Jas Marina pro F1 také vůbec první tematický zábavní park Ferarri.

Článek

Zábavní a oddychový areál Ferrari Theme Park poskytne možnost poznat svět týmu z Maranella prostřednictvím čtyřiadvaceti atrakcí, které se budují i přímo na trati. Bude zde například unikátní dvojitá horská dráha, na které bude možné závodit ve dvojicích proti sobě. Na sedmdesátimetrové věži pak budou moci návštěvníci vyzkoušet na vlastní kůži účinky přetížení. Součástí projektu je také přiblížení závodní atmosféry. Zájemci se projdou závodními boxy, kde si budou moci vyzkoušet výměnu kola u formule 1 na čas nebo natankovat palivo. <span>A samozřejmě nebude chybět závodnická škola s jízdou po okruhu, nebo projetí se v motokárách a plážových vozidlech. Uspořádány zde budou také virtuální počítačové závody. Ferrari by mělo přilehlý okruh využívat také k různým předváděcím a testovacím akcím.</span>Model centra v Abú Dhabi, jehož součástí je vedle okruhu Jas Marina pro F1 také vůbec první tematický zábavní park Ferarri.foto: <a href="http://www.isifa.com/">Isifa</a>Na okruhu v Abú Dhabi se poprvé pojede v neděli 1. listopadu. Premierová Velká cena na okruhu Jas Marina vystřídala tradiční závěrečnou GP Brazílie, která se letos pojede 18. října. <span>Délka okruhu by měla být 5,5 km dlouhá. Trať je stavěna podle vzoru Monte Carla. Kromě zábavního parku Ferrari mají na ostrově Jas Island ve Spojených arabských emirátech přilákat turisty také další atrakce jako přístav s jachtami, vodní park, pláže, muzea, golfová hřiště a nákupní centrum.</span>

Reklama

Související témata:
Zábavní park