Hlavní obsah

Týmy F1 znovu jednaly s Mosleym o pravidlech, ale bez výsledku

MONTE CARLO

Zástupci týmů formule jedna se v Monaku, dějišti nedělní Velké ceny, znovu sešli s prezidentem Mezinárodní automobilové federace Maxem Mosleym. Zhruba tříhodinové jednání v Monackém autoklubu však žádný výsledek ohledně sporu o nová pravidla nepřineslo a další schůzka je naplánována na sobotu.

Foto: internet

Šéf FIA Max Mosley

Článek

Asociace týmů formule jedna (FOTA) je ve sporu s FIA kvůli regulím pro příští ročník. Stájím vadí dobrovolný strop rozpočtu ve výši 40 milionů liber, který si mohou týmy zvolit a poté budou mít větší svobodu v technologické oblasti.

"Byl to velmi dlouhé a produktivní jednání. FOTA se znovu sejde zítra k diskuzi a poté máme opět schůzku s Mosleym," řekl novinářům prezident Ferrari Luca di Montezemolo. Právě italská stáj je nejhlasitějším kritikem nových pravidel a hrozí, že se kvůli nim nepřihlásí do příštího ročníku mistrovství světa. Zákazu zavedení regule se Ferrari snažilo domoci i u soudu, ale tento týden v Paříži neuspělo.

Příliš sdílný nebyl k výsledku dnešní schůzky ani Mosley, jenž charakterizoval diskuzi jako "probíhající". "Jsem vždycky optimista. Jsem přesvědčený, že se dohodneme," řekl prezident FIA.

Schůzce s Mosleym předcházelo setkání zástupců deseti týmů na jachtě šéfa Renaultu Flavia Briatoreho, kde se dohodli na společném postupu.

Týmy mají čas na přihlášku do šampionátu do 29. května. Jako první dnes pět minut po zahájení přihlašovacího procesu podala žádost o zařazení nová španělská stáj Campos Meta 1, které šéfuje bývalý jezdec Adrian Campos.

Reklama