Hlavní obsah

Red Bull Racing se v boji o tituly ještě nevzdává

PRAHA

I když týmu Red Bull Racing patří v Poháru konstruktérů druhé místo a na první Brawn GP ztrácí už čtyřicet tři a půl bodů, je podle svého šéfa Christiana Hornera stále v boji o tituly. „Sezóna ještě tolik nepokročila. Pár špatných závodů pro Jensona, pár vítězství pro Sebastiana nebo Marka a budeme zpět ve hře, věří Horner.

Článek

O uplynulém víkendu při Velké ceně Monaka tým Red Bull Racing ztratil další body na vedoucí Brawn GP. Sebastian Vettel předčasně skončil, když narazil do bariéry z pneumatik a jeho stájový kolega Mark Webber dojel pátý. „Očekávali jsme od začátku, že monacká trať nebude patřit mezi naše nejlepší. Brawnu GP sedla a Ferrari v posledních závodech udělalo pokrok,“ přiznal po nedělním závodě v Monaku šéf stáje Christian Horner.  

V Poháru konstruktérů je Red Bull druhý a na vedoucí Brawn GP ztrácí čtyřicet tři a půl bodů. V průběžném pořadí jezdců figuruje Sebastian Vettel na třetí příčce s třiadvaceti body a Mark Webber na čtvrté s 19,5 body. Vedoucí muž Jenson Button jich už má na svém kontě jednapadesát. I přesto zůstává Horner optimistou a věří, že jeho tým má ještě šanci bojovat o tituly.

„V tureckém Istanbulu a britském Silverstone to budou podle mě zajímavé závody. Tyto tratě by měly vyhovovat vlastnostem našeho vozu," vyprávěl Horner. <span>„Sezóna ještě tolik nepokročila. Mají sice náskok v poháru jezdců i konstruktérů... Ale stačí pár špatných závodů pro Jensona, pár vítězství pro Sebastiana nebo Marka a budeme zpět ve hře,“ netajil se přáním Horner. </span>

<span>Red Bull Racing v Monaku představil nově svou verzi dvoupatrového difuzoru. A i když kvůli němu mechanici nenaspali mnoho hodin, všichni si pochvalují zlepšení přítlaku vozu. </span><span>„V Turecku bude výkonnost našeho auta ještě lepší,“ dodal Horner. A jeho slova potvrzuje i Mark Webber: „Chlapci o víkendu pracovali jako ďábel, aby na vůz dostali spoustu nových dílů. Bylo pro nás tedy důležité získat pár bodů. Na jiných okruzích budeme opět silnější,“ uzavřel dvaatřicetiletý jezdec.</span>

Reklama

Související témata: