Hlavní obsah

Podle jezdců formule 1 je o mistru světa rozhodnuto, Button to ale odmítá

I když si většina soupeřů Jensona Buttona myslí, že o letošním mistrovi světa je už rozhodnuto, sám vedoucí muž průběžného pořadí to odmítá. "K titulu zbývá ještě dlouhá cesta. Mám sice šestnáctibodový náskok a jsem v lepším postavení než ostatní pro vítězství v šampionátu, ale stále je o co bojovat," tvrdí devětadvacetiletý Button.

Článek

Vyhrál pět ze šesti závodů, na svém kontě má jednapadesát bodů a šestnáctibodový náskok na druhou příčku. A tak není divu, že většina soupeřů už Buttona považuje za letošního mistra světa formule 1. "Tenhle rok patří Jensonovi, spolu s týmem Brawn GP předvádí skvělou práci. Já bych si na Jensona klidně vsadil," prohlásil úřadující mistr světa Lewis Hamilton.

A stejného názoru je i loňský vicemistr světa Felipe Massa. "Jensonův náskok je teď tak velký, že vlastně už nemusí ani vítězit. Může jezdit více takticky. Tak, aby se vždy dostal na pódium. Je jisté, že je na nejlepší cestě k tomu, aby získal titul," řekl pilot Ferrari.

Další, kdo věří v Buttonův triumf, je bývalý jezdec David Coulthard. "Nedokáži si představit, že by ho teď někdo dohnal. Pět vítězství v šesti závodech, to je tolik, kolik zvládnul Lewis Hamilton s McLarenem za celou loňskou sezónu," uvedl Coulthard pro britský deník Telegraph.

Button to vidí jinak

"Nevím, jak můžete po šesti závodech tvrdit, že je o šampiónovi rozhodnuto.  Přinášíte do toho negativní energii, když říkáte, že titul už můžu jen ztratit. Tak bych to neviděl," řekl Jenson Button, jezdec stáje Brawn GP.

"Mám sice šestnáctibodový náskok a jsem v lepším postavení než ostatní pro vítězství v šampionátu, ale stále je o co bojovat," tvrdí dál devětadvacetiletý Brit. "K titulu zbývá ještě dlouhá cesta. Jdu závod od závodu. A už se těším na příští Velkou cenu v Turecku," dodal Button.

Brawn GP chce Buttona do konce jeho kariéry

"Jenson je u nás už dlouho. Zažili jsme spolu úspěchy i propadáky. Naším cílem je, aby u nás zůstal do konce kariéry," prohlásil výkonný ředitel týmu Nick Fry. "Myslím, že je to i jeho přání. Sponzorské peníze stoupají, takže bychom si ho mohli dovolit i nadále," uzavřel Fry.

Reklama

Související témata: