Hlavní obsah

Felipe Massa zve na Ferrari Racing Days: V Brně nesmíte chybět!

Veronika FeltováSport.cz

Chcete vidět Brazilce Felipeho Massu v akci? Máte jedinečnou příležitost. Od 4. do 6. září se na Automotodromu v Brně uskuteční Ferrari Racing Days a kromě loňského vicemistra světa se fanoušci budou moci pokochat pohledem na historické vozy, se kterými závodili legendární jezdci jako Niki Lauda, Jean Alesi či Michael Schumacher.

Článek

"Ferrari Racing Days se konají jen jednou ročně, a to pro celou Evropu. Jsme moc rádi, že nám Ferrari dalo důvěru umožnit tak významnou akci v České republice. A naši radost umocňuje, že se nám podařilo přemluvit i Felipeho Massu," řekl na čtvrteční tiskové konferenci Robert Pergl, generální ředitel Scuderia Praha.

"Na Masarykův okruh v Brně se tak sjede největší počet vozů Ferrari v historii této země. K vidění budou i historické vozy formule 1, se kterými jezdil Niki Lauda, Jean Alesi nebo Michael Schumacher," dodal Pergl. Největším lákadlem bude účast Felipeho Massy, který se do České republiky už těší.

"Jsem velmi rád, že mohu přijet na brněnský okruh při příležitosti Ferrari Racing Days. Už se moc těším. Jsem si jist, že si to užijí i všichni fanoušci. Já k tomu rozhodně budu chtít přispět," řekl loňský vicemistr světa ve videonahrávce. "Pokud máte rádi motoristický sport, pak je to určitě to správné místo, kde byste neměli první zářijový víkend chybět," zve brazilský pilot v tiskové zprávě.

"Slyšel jsem, že okruh v Brně je nový, plynulý a hodně široký. Díky tomu je asi dost jedinečný a jízda po něm bude vzrušující. Vždy je něco jiného, když na trať vyjede vůz formule 1 a jsem si jistý, že si lidé zamilují ohromný výkon a sportovního ducha vozů Ferrari," dodal osmadvacetiletý Massa.

Pokusí se o překonání traťového rekordu 

Zda se Massa předvede v loňském nebo letošním monopostu, zatím není jisté. Přesto organizátoři akce doufají, že se svým vozem při exhibiční jízdě překoná traťový rekord. Ten drží od roku 2002 Brit David Coulthard. V mclarenu tehdy dosáhl času 1:36,77 minuty.

V rámci programu se uskuteční také několik dalších závodů - Ferrari F430 Challenge nebo Shell Historic Challenge. Navíc Ferrari slibuje, že předvede divákům i zastávku v boxech. A v závěru by se s největší pravděpodobností měla uskutečnit autogramiáda Felipeho Massy.

Vstupenky je možno zakoupit v předprodeji v síti Ticketstream. Základní víkendová vstupenka bude za 300 korun, děti do šesti let mají vstup zdarma a junioři do 15 let zaplatí 150 korun.

Reklama

Související témata: