Hlavní obsah

Trojnásobný vítěz GP Turecka Felipe Massa doufá, že vyhraje i počtvrté

PRAHA

Třikrát po sobě vyhrál Felipe Massa Velkou cenu Turecka. Při posledním vítězství žertem prohlásil, že by si mohl zažádat o turecké občanství. Bude mít loňský vicemistr světa dobrou náladu i letos? Podaří se mu v Istanbulu triumfovat i počtvrté? "Bylo by fantastické, kdybychom v Turecku bojovali o vítězství," říká před nedělním závodem Massa.

Článek

Na začátku sezóny to s týmem Ferrari vypadalo bledě a málokdo by si tipnul, že by mohl Felipe Massa bojovat při GP Turecka o čtvrté vítězství v řadě. Stáj z Maranella se ale v posledních třech závodech zlepšila. Před necelými čtrnácti dny při Velké ceně Monaka už dokonce patřila k nejlepším. Kimi Räikkönen dojel třetí a Felipe Massa čtvrtý. A tak není divu, že Ferrari si začíná věřit i v dalších závodech.

"Je dobré, že letos konečně poprvé můžeme říci něco pozitivního. Třetí a čtvrté místo z Monaka a k tomu zajetí nejrychlejšího kola jsou dva důvody k optimismu," prohlásil osmadvacetiletý Massa. "Samozřejmě, že jsme u Ferrari zvyklí na vítězství. Ale vzhledem k tomu, jak se nám zezačátku nedařilo, máme nyní dobrý důvod myslet pozitivně do dalších závodů."

"V Istanbulu budeme mít zase nové úpravy aerodynamiky, které by měly přispět k dalšímu zlepšení vozu," prozradil Massa. "Snažíme se naše auto vylepšovat tak rychle, jak jen to je možné. Bylo by fantastické, kdybychom už v Turecku bojovali o vítězství," přál si brazilský pilot.

Sám nedokáže vysvětlit, jak to, že se mu právě v Turecku tak daří. "V Turecku a Brazílii jsou jediné dva okruhy v seriálu mistrovství světa, kde se jezdí proti směru hodinových ručiček. V Brazílii jsem už také dvakrát vyhrál. Kdo ví. Možná jsem lepší než ostatní při jízdě levotočivými zatáčkami," dodal Massa. "Už teď se těším na páteční trénink, doufám, že budeme v Istanbulu pokračovat v našich zlepšeních," uzavřel loňský vicemistr světa.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint