Hlavní obsah

Hamiltonovi chybí loňský vítězný vůz, letošní monopost by nechal sešrotovat

PRAHA

Už už to v pátečních trénincích F1 vypadalo s týmem McLaren nadějně. Dopoledne dojel Lewis Hamilton druhý a odpoledne zajel nejrychlejší čas jeho stájový kolega Heikki Kovalainen. Jenže v sobotní kvalifikaci a v neděli při Velké ceně Turecka přišlo vystřízlivění, když ani jeden z pilotů nebodoval. A tak se jen těžko lze divit slovům Hamiltona, když řekl, že tento vůz by měl jít do šrotu...

Článek

Již tři závody za sebou úřadující mistr světa ve formuli 1 Lewis Hamilton nebodoval. Navíc podruhé v řadě se nedostal ani do druhé části kvalifikace. A tak jen těžko v závodě doháněl vozy před sebou, aby si o nějakou tu příčku polepšil. Na body už ale nedosáhl. V současnosti ztrácí Hamilton na dosavadního lídra šampionátu Jensona Buttona padesát dva bodů. "Tento rok se už do bitvy o titul nezapojíme. Budeme ale stále pracovat, abychom se vrátili zpět. Zejména v příští sezóně," uvedl na webových stránkách Skysports Lewis Hamilton.

Se svým vozem je letos Hamilton nespokojený a dokonce prohlásil, že by měl být sešrotován. "Tohle auto jsme už asi dávno měli dát do šrotu," řekl nazlobený čtyřiadvacetiletý pilot po sobotní kvalifikaci na Velkou cenu Turecka, když už bylo jasné, že bude startovat ze šestnácté pozice. "Teď už je na to ale pozdě. Navíc bychom tak plýtvali penězi a tvrdou prací lidí z týmu, kteří na voze dělali," dodal Hamilton

Ví, že titul mistra světa neobhájí

Není tedy divu, že Hamilton často vzpomíná na svůj loňský vítězný vůz, který nedávno odevzdal ve Stuttgartu do muzea Mercedesu. "Chybí mi toto auto," přiznal smutný Hamilton. A i když britský jezdec ví, že titul mistra světa neobhájí, chce o lepší výsledky bojovat hlavně kvůli svým fanouškům. Navíc příští Velká cena se jede ve Velké Británii na okruhu Silverstone Circuit.

"Na GP Velké Británie se už moc těším. Bude to skvělé vidět fanoušky. Pokusím se je trochu rozradostnit," sliboval Hamilton. Sám tuší, že loňské prvenství v Silverstone nejspíš neobhájí, a tak popřál svému krajanovi Jensonovi Buttonovi. "Chci Jensonovi popřát vše nejlepší. Mám z něj opravdu radost."

McLaren začíná pracovat na novém voze pro rok 2010

"Jsme v těžké situaci. Chceme zase figurovat na předních místech a bojovat o vítězství," přiznává Hamilton. A tak tým nelení a už začíná s vývojem nového vozu pro příští rok. "Mohu potvrdit, že někteří naši inženýři už pracují na monopostu pro rok 2010. Je to za této situace jednoduše nevyhnutelné," řekl šéf týmu McLaren Martin Whitmarsh pro Daily Express.

Reklama

  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články