Hlavní obsah

O víkendu si chce Button splnit další sen - vyhrát GP Velké Británie

PRAHA

Jenson Button, dosavadní lídr světového šampionátu formule 1, se již šestkrát v letošní sezóně radoval z vítězství. Povede se mu vyhrát i o nadcházejícím víkendu při domácí GP Velké Británie? Button věří, že ano, že si tak splní velký sen: "Vyhrát v Silverstonu je něco, po čem jsem toužil už jako dítě," prohlásil devětadvacetiletý pilot týmu Brawn GP.

Článek

Letošní ročník mistrovství světa ve formuli 1 má zatím jednoznačného favorita. Britský jezdec Jenson Button vyhrál šest ze sedmi závodů. Na svém kontě má jednašedesát bodů a druhý v pořadí Rubens Barrichello jich už ztrácí šestadvacet. A tak se v kuloárech mluví, že o mistru světa je  rozhodnuto...

Button: Silverstone je úžasným zážitkem

Jenson Button to odmítá a stále tvrdí, že jde z jedné Velké ceny do druhé. A ta nadcházející GP Velké Británie má pro něj obzvlášť velký význam. Devětadvacetiletý pilot týmu Brawn GP by chtěl konečně zvítězit před domácími fanoušky. Jeho dosavadním nejlepším umístěním v Silverstone bylo čtvrté místo v roce 2004.

"Víkendová GP Velké Británie je pro mě pokaždé úžasným zážitkem. Už se nemůžu dočkat nedělního závodu před domácím publikem," prohlásil Button na britském serveru autosport.com. "Fanoušci mě vždy podporovali. A já se jim chci předvést."

Věří, že v neděli se bude zase radovat

Naši konkurenti hodně zrychlili, ale já věřím, že v neděli uděláme dobrý výsledek, a že se budu zase radovat," přeje si Button. "Vyhrát domácí závod je něco speciálního. A vyhrát v Silverstonu je něco, po čem jsem toužil už jako dítě," dodal lídr šampionátu. Pokud se Buttonovi v neděli opravdu povede zvítězit, napodobí tak svého krajana Lewise Hamiltona, který GP Velké Británie vyhrál loni.

Vítězstvím v Silverstone by se Button mohl přiblížit ke splnění dalšího velkého snu -titulu mistra světa. "Mým největším přáním je samozřejmě vyhrát mistrovství světa. Není to jen o tom, kolik závodů vyhrajete, ale musíte získat více bodů než ostatní jezdci."

Reklama