Hlavní obsah

Stáje prý učinily poslední krok dohodnout se s vedením formule 1

LONDÝN

Asociace stájí formule 1 (FOTA) je ochotna za určitých podmínek přistoupit na úsporná opatření, která jsou hlavním bodem sporu s Mezinárodní automobilovou federací (FIA). Týmy o tom informovaly v dopise, který poslaly prezidentovi FIA Maxovi Mosleymu a promotérovi formule 1 Berniemu Ecclestoneovi.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Start Velké ceny Turecka vozů formule 1.

Článek

"Řešením by mohlo být 'omezení zdrojů', které jsme navrhli," citovala agentura Reuters z dopis FOTA, který je podle stájí posledním pokusem dohodnout se s FIA. "Vybrali bychom nezávislou auditorskou společnost, která by dostala za úkol kontrolovat hospodaření všech stájí. FIA by měla k dispozici všechny dostupné dokumenty. Nevidíme důvod, proč by tenhle systém nemohl fungovat, když je to navíc jasný důkaz naší spolupráce," dodala.

Pravidelná kontrola hospodaření by měla podle stájí nahradit volitelný rozpočtový strop ve výši 40 milionů liber. Ten měl přilákat do formule nové týmy, protože kdo na něj přistoupí, bude mít oproti ostatním výhody v technologické oblasti. Stávající stáje v čele s Ferrari se však postavily proti a pohrozily odchodem ze šampionátu.

Stáje se s FIA musí na podmínkách účasti dohodnout do pátku. Pokud se tak nestane, FIA je připravena zařadit místo rebelujících týmů do seriálu nové stáje. Už schválenými nováčky pro příští sezonu jsou Campos Grand Prix, Manor Grand Prix a USF1.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace