Hlavní obsah

Prezident FIA Mosley kvůli sporu ve formuli rezignovat nehodlá

Prezident Mezinárodní automobilové federace (FIA) Max Mosley nehodlá rezignovat, přestože jeho odchod z funkce by zřejmě mohl zažehnat rozkol ve formuli 1. Šampionát na protest proti chystaným pravidlům hodlá opustit osm stájí v čele s Ferrari, které plánují vlastní seriál závodů.

Foto: Andrew Winning, Reuters

Fanoušci mají jasno, kdo by měl formuli 1 opustit. Svědčí o tom i transparent, který vytáhli v Silverstone.

Článek

"Lidé z FIA mi říkají: Útočí na nás, musíš vydržet," prohlásil Mosley. "Tenhle spor není o nějakém rozpočtovém stropu nebo o mně. Stáje akorát chtějí moc a peníze a to já nedovolím," řekl listu The Times. "Jeden tým dluží Berniemu (Ecclestone, promotér formule 1) 100 miliónů liber, u dalších jde o desítky miliónů. Všechno je to penězích," dodal. "I kdyby se mě zbavili, tak přijde někdo jiný a bude mít stejný postoj jako já. Formule totiž patří FIA," uvedl.

Mosley se domnívá, že nový šampionát, který si chtějí Ferrari, McLaren, Renault, Toyota, BMW Sauber, Brawn GP, Red Bull a Toro Rosso založit, nebude fungovat příliš dlouho. "Je to jenom fantazie," uvedl.

Jiného názoru je sedminásobný mistr světa Michael Schumacher. "Je to možná náhrada za formuli. Jako fanoušek chci vidět nejlepší show, kde spolu závodí nejlepší jezdci a nejlepší stáje," řekl bývalý pilot Ferrari. "Právě díky týmům a pilotům je formule po celém světě tak oblíbená," dodal.

Reklama