Hlavní obsah

FOTA prý lže, a tak Mosley bude přehodnocovat svůj postoj

Ve středu to vypadalo, že krize mezi prezidentem Mezinárodní automobilové federace (FIA) Maxem Mosleym a Asociací týmů formule 1 (FOTA) je zažehnána. Mosley oznámil, že došlo k dohodě a rozkol formule 1 už nehrozí. Avšak neuplynulo ani osmačtyřicet hodin a Mosley se rozzlobil, obvinil FOTA ze lží a prohlásil, že svůj postoj znovu přehodnotí.

Foto: Yves Herman, Reuters

Prezident FIA Max Mosley

Článek

Devětašedesátiletému Mosleymu tentokrát vadí, jak Asociace týmů formule 1 prezentovala jeho možný odchod z postu prezidenta FIA v říjnu letošního roku. "Důležitou součástí naší dohody bylo, že budeme médiím tuto dohodu prezentovat pravdivě a pozitivně," řekl Max Mosley na stránkách planetf1.com. "Byl jsem překvapen, když jsem zjistil, že FOTA informuje o tom, že kontrolu nad formulí 1 převzal Michel Boeri (prezident senátu FIA - pozn. red.)."

"To není vůbec pravda, že jsem byl donucen k odstoupení z úřadu. A není pravda ani to, že z FIA v říjnu letošního roku definitivně odejdu," durdil se Mosley. "Minimálně do října jsem prezidentem Mezinárodní automobilové federace. Vzhledem k tomu, jak FOTA záměrně lže novinářům, jsem nucen zvážit svůj postoj."

Mosley ve svém dopise vyzývá Luku di Montezemola, aby se za nepravdivá tvrzení omluvil. "Pokud chcete, aby naše dohoda byla trvalá, musíte okamžitě opravit svá prohlášení a již další taková nečinit," píše Mosley v dopise. "A na vaší tiskové konferenci musíte tuto opravu zveřejnit a omluvit se." FOTA se však neomluvila...

Reklama