Hlavní obsah

Red Bull mezi jezdci rozdíl nedělá, boj o titul ještě nevzdává

PRAHA

Skvělého výsledku dosáhli před deseti dny jezdci stáje Red Bull Racing Sebastian Vettel a Mark Webber, když v GP Velké Británie obsadili první a druhé místo. A šéf týmu Christian Horner si své piloty nemůže vynachválit. "Oba odvádějí vynikající práci," pochvaluje si Horner a ve skrytu duše doufá, že boj o titul v F1 ještě není rozhodnutý.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Radost jezdců stáje Red Bull po vítězství Sebastiana Vettela (vpravo) a druhém místě Marka Webbera v GP Velké Británie na okruhu v Silverstone

Článek

"Nemáme žádného řidiče číslo jedna," prohlašuje Horner. "Změny na vozech probíhají paralelně po celou dobu sezóny, a tak to bude probíhat i nadále," vyvrací spekulace o upřednostňování jednoho či druhého jezdce. "Jsou to oba profesionální jezdci. Každý je v jiné fázi své kariéry, ale dohromady tvoří velmi silný tým," vysvětluje Horner.

"Samozřejmě, že mezi sebou soupeří. Je ale mezi nimi zdravá rivalita," zdůrazňuje šéf týmu. "Oba jezdí fantasticky a vydávají ze sebe to nejlepší. Když se podíváme na tréninky a kvalifikaci v Silverstone, kde se předháněli, zjistíme, že oba hoši jsou v současnosti v té nejlepší formě." A proto tým tedy nehodlá nikoho zvýhodňovat.

Christian Horner se nevzdává ani v boji o titul. Po osmi závodech je Sebastian Vettel v průběžném pořadí na třetím místě a na vedoucího Jensona Buttona ztácí pětadvacet bodů. Mark Webber figuruje na čtvrté pozici a na Buttona ztrácí ještě o tři a půl bodu více než jeho týmový kolega. V pořadí týmů je Red Bull Racing druhý se 74,5 body, Brawn GP jich má 105. "Potřebujeme získat průměrně o čtyři body na závod více, než Brawn, abychom je dostihli. A to je těžký úkol, ale není nemožný,“ prohlásil nedávno Horner.

Webber věří, že ještě zasáhne do boje o první místo

Šanci zvednout nad hlavu na konci sezóny pohár pro mistra světa vidí i Mark Webber. "Dosahuji dobrých výsledků. Se svými výkony jsem letos velmi spokojený. Jsem si jistý, že mohu zajet ještě několik dobrých míst," prohlašuje dvaatřicetiletý Webber.

"Stačí málo, aby se věci otočily," doufá ve změnu pořadí Webber. "Už se těším do Nürburgringu. Tam by mohly být proměnlivé podmínky. A pak je na řadě Budapešť. Máme tedy před sebou několik dobrých závodů, které nás prověří. Už se těším," uzavírá Webber.

Reklama

Související témata: