Hlavní obsah

Alonso do Ferrari? Jasno bude v září

PRAHA

Již několikrát se objevily informace, že španělský jezdec formule 1 Fernando Alonso posílí tým Ferrari. Nyní je prý Alonsův příchod do italského týmu opravdu na spadnutí. Stáj z Maranella chce v září před domácí Velkou cenou v Monze představit dvojnásobného mistra světa jako svého nového pilota. Zprávu přinesl server planet-f1.com.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Pilot formule 1 Fernando Alonso

Článek

Týmu Ferrari se v letošní sezóně zatím příliš nedaří. I když se po nepovedeném začátku už zvedl, o titulu mistra světa a vítězství v Poháru konstruktérů si stáj z Maranella může nejspíš nechat zdát. Mezi konstruktéry ztrácí na vedoucí Brawn GP už devětasedmdesát bodů. Mezi jezdci je Felipe Massa šestý s šestnácti body. Kimi Räikkönen, mistr světa z roku 2007, je o čtyři příčky za svým stájovým kolegou a na svém kontě má deset bodů.

A tak není divu, že se objevily spekulace o příchodu dvojnásobného mistra světa Fernanda Alonsa. Je ale pravda, že takovýchto informací se během dvou let objevilo již několik. Nyní španělský deník AS tvrdí, že Ferrari před Velkou cenou Itálie, která se jede 13. září v Monze, představí Alonsa jako svou novou posilu.

Podle AS má sedmadvacetiletý Alonso do monopostu Ferrari usednout již v příštím roce. A údajně podepíše s nejúspěšnějším týmem historie pětiletý kontrakt. Otázkou zůstává, kdo by ze současné jezdecké dvojice odešel. Možná oba. Ferrari má prý velký zájem o talentovaného Sebastina Vettela. S ním by chtěla italská stáj uzavřít smlouvu od roku 2011...

Reklama

Související témata: