Hlavní obsah

Räikkönen nevěří ve vítězství Ferarri v Německu

Devátý podnik mistrovství světa Formule 1 na německém Nürburgringu se uskuteční již tento víkend a zatímco Nico Rosberg je v dobré náladě a těší na domácí závod, finský pilot Ferrari Kimi Raikkonen se upíná alespoň k dílčím úspěchům a na vítězství příliš nepomýšlí.

Článek

„Realisticky nemůže být naším letošním cílem vítězství. Je těžké něco předpovídat a slibovat fanouškům, ale jakékoliv pódiové umístění by pro nás bylo dobrým výsledkem. Vzhledem k tomu, že se nám to letos povedlo zatím pouze jednou,“ zhodnotil vyhlídky Ferrari na oficiálních stránkách F1 devětadvacetiletý rodák z Espoo.

„Celý tým pracoval během posledních týdnů velmi tvrdě. Trať by mohla tentokrát charakteristikám našeho vozuvyhovovat více, než tomu bylo na Silverstonu, ale jasno bude až po pátečním volném tréninku,“ dodává Fin.

Lepší nálada naopak vládne u Nico Rosberga z Williamsu. „Závody v domácím Německu jsou pro mě vždycky speciální, protože Nürburgring  znám ze všech okruhů nejlépe. Navíc domácí fanoušci jsou opravdu zanícení, takže vytvoří dobrou atmosféru,“ těší se na domácí závod čtyřiadvacetiletý rodák z Wiesbadenu.

Dva charakteristické rysy

„Nürburgring je záludný okruh, ale má dva charakteristické rysy, které by mohly vyhovovat našemu vozu. Jde o relativně pomalou trať s velkým počtem středně rychlých zatáček,“ hodnotí týmové šance lídr průběžného hodnocení šampionátu Jenson Button z Brawn GP.

Rozpoložení týmů, které momentálně ztrácejí na čelo šampionátu, výstižně shrnul Fernando Alonso z Renaultu. „Když se podaří vylepšení, díky němuž získáte tři nebo čtyři desetiny, můžete se posunout o pět míst výš. To je to, co tým hledá - kouzelnou součástku, která nám umožní výrazný posun vzhůru. Je nám ale jasné, že najít ji není lehké,“ uvědomuje si mistr světa z let 2005 a 2006.

Významnou roli bude hrát také počasí. „V tuto roční dobu by se dalo očekávat teplo, ale v minulosti jsme tu zažili výrazně nízké teploty i v letním období. Když se ohlédneme do historie na Nürburgringu, najdeme tam i sníh během dubnových závodů DTM. Takže nikdy nevíte, co zde očekávat,“ upozorňuje Hirohide Hamashima z Bridgestonu.

Reklama

Související témata: