Hlavní obsah

Buttonova odveta Vettelovi za Silverstone nebude snadná

NÜRBURGRING/PRAHA

Dosavadní lídr světového šampionátu formule 1 Jenson Button z Brawn GP má možnost oplatit Němci Sebastianu Vettelovi z Red Bullu porážku před domácím publikem. Britský jezdec si je ovšem vědom, že to na Nürburgringu nebude mít o víkendu lehké.

Článek

Přidat sedmé vítězství v sezóně na domácím anglickém okruhu v Silverstonu byl Buttonův dětský sen, ale právě německý rodák Sebastian Vettel mu svým vítězstvím jeho splnění překazil. Odveta může přijít již tuto neděli na německém Nürburgringu, ale sám Button si je vědomý, jak obtížný úkol před ním stojí.

„Bude to těžký víkend. Sebastian a Mark (Webber) tady budou rychlí,“ říká pro BBC na adresu svých největších soupeřů britský jezdec.

Vozům ze stáje BrawnGP vyhovuje vyšší teplota trati a již při velké ceně Velké Británie jim příliš chladná trať zlomila vaz. A ani předpovídaný nedělní déšť není příliš optimistický pro anglickou stáj. „Bylo by pro nás lepší, kdyby bylo tepleji, ale hlavně nesmíme udělat žádnou chybu,“ dodává Button.

„Máme pár malých novinek na voze, ale nic zásadního. Naším cílem je vyhrát, protože Brawn je momentálně v lepší pozici než my,“ přibližuje své plány Vettel, ztrácející 25 bodů na první příčku.

„Každý závod je teď důležitý. V prvních podnicích jsme neodvedli nejlepší práci, ale stále máme silnou pozici a budeme bojovat,“ ukazuje své odhodlání Němec.

Reklama