Hlavní obsah

Webber po prvním vítězství věří v mistrovský titul

NÜRBURGRING/PRAHA

Australský pilot formule 1 Mark Webber získal ve Velké ceně Německa své první vítězství v kariéře po 130 závodech. On i jeho kolegové z Red Bullu věří, že v letošní sezóně není poslední.

Foto: ČTK/AP

Mark Webber oslavuje nejrychlejší čas v kvalifikaci na VC Německa

Článek

„Může být nový Nigel Mansell. Pamatuji si jak on získal první vítězství a jeho kariéra nabrala na obrátkách na dlouhou dobu,“ přirovnával pro BBC šéf Red Bullu Christian Horner svého svěřence ke slavnému britskému jezdci.

Sám Webber by se takovému scénáři rozhodně nebránil. „Doufám, že vítězství jsou jako svaly. Když už máte jeden, získáte i další. Myslím, že letos mám poprvé reálnou možnost vyhrát celé mistrovství,“ věří v další úspěchy vyhlášený smolař, jenž je v šampionátu na třetím místě.

Ani německé prvenství, ač v cíli jednoznačné, se nerodilo bez komplikací. „ Mohlo to být podstatně jednodušší, nebýt té malé penalizace,“ vracel se Webber k souboji s Rubensem Barrichellem z BrawnGP, po kterém byl potrestán průjezdem boxovou uličkou.

Poklonu svému stájovému kolegovi složil i Sebastian Vettel: „Byl neuvěřitelný a rychlejší než všichni ostatní. Absolutně si vítězství zasloužil!“ řekl druhý muž na okruhu v Nürburgringu.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint zítra 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint