Hlavní obsah

Barrichello viní stáj ze svého neúspěchu

Pilot formule 1 Rubens Barrichello se po velké Velké ceně Německa nevybíravým způsobem pustil do vlastní stáje BrawnGP. Ta podle jeho slov svým špatným výkonem zapříčinila, že se z druhé pozice na startu propadl až na konečnou šestou příčku.

Foto: Kerim Okten, Reuters

Rubens Barrichello z týmu Brawn GP

Článek

„Bylo to krásné týmové představení o tom, jak prohrát závod. Udělal jsem všechno, co jsem musel, a vjížděl jsem v čele do první zatáčky. Prohráli mi to,“ prohlásil po závodě na adresu svého týmu Brazilec.

„Když se podívá na čísla, tak zjistí, že nebyl dost rychlý,“ nenechal se vyvést z míry šéf stáje Ross Brawn. „Rubens měl až jedenáctý čas, s čímž nemůžete pomýšlet na vítězství.“

„Byly tam chyby během obou zastávek v boxech, kde jsme ztratili spoustu času. Navíc v závodě jsme se potýkali se nízkou teplotou pneumatik,“ trval si na svém veterán Barrichello.

„Abych byl upřímný, přál bych si nasednout do letadla a okamžitě odletět domů. Nechci mluvit s nikým z týmu, protože to bude samé ‚bla bla bla‘ a to já slyšet nechci,“ řekl rozladěný rodák ze Sao Paula.

„Tým přiznal, že měl problémy a omluvil se mi za to,“ dodal později Barrichello a snažil se zmírnit svá předešlá prohlášení. „Mým cílem není hádat se s vlastní stájí, ale chci vyhrát šampionát.“

Reklama