Hlavní obsah

Bourdais odchází z Toro Rosso, říká jeho kolega

NÜRBURGRING

Francouzský pilot Sébastien Bourdais končí v týmu formule 1 Toro Rosso. Naznačil to náhradní jezdec stáje Jaime Alguersuari. Právě španělský mladík by podle spekulací tisku mohl Bourdaise nahradit za dva týdny ve Velké ceně Maďarska na Hungaroringu.

Článek

"Je to velmi dobrý jezdec. Ale vypadá to, že letos do toho nedával tolik, kolik měl. Věřím, že rozhodnutí Red Bullu je správné, ale není nikdy příjemné vidět někoho vyřazeného z týmu uprostřed sezony," citovala agentura AP Alguersuariho výroky na Bourdaisovu adresu.

Čtyřnásobný šampion zámořské série ChampCar závodí za druhý tým patřící firmě Red Bull od minulého roku. Letos zatím získal jen dva body za dvě osmá místa a tři z devíti závodů, z toho poslední dva v Británii a Německu, nedokončil.

I proto se začalo spekulovat o jeho odchodu. Mezi adepty na možná uprázdněnou pozici se objevila i hvězda rallye Sébastien Loeb, ale jeho tým Citroën by ho ani v případě skutečného zájmu do formule letos nepustil.

Toro Rosso nechce spekulace kolem Bourdaise komentovat, třicetiletý Francouz uvedl, že s ním tým během víkendu o ukončení angažmá nemluvil.

Reklama