Hlavní obsah

Webbera po triumfu ve formuli nenechal vyspat mobil

LONDÝN

Australský pilot stáje Red Bull Mark Webber přiznal, že po svém premiérovém triumfu v závodu mistrovství světa formule 1 udělal školáckou chybu. Po návratu z Německa do Británie, kde v současnosti žije, si totiž zapomněl vypnout mobilní telefon.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Vítěz Velké ceny Německa Mark Webber (uprostřed) oslavuje s týmovým kolegou ze stáje Red Bull Sebastianem Vettelem (vlevo) a třetím Felipem Massou s vozem ferrari.

Článek

"Myslím, že jsem udělal školáckou chybu. Dostal jsem se do Británie pozdě v noci, ale zapomněl jsem, že v Austrálii se právě probouzejí," uvedl Webber v žertu na webu stáje Red Bull. "Od devíti večer do dvou do rána jsem jen přijímal gratulace. Moc jsem toho nenaspal," dodal s tím, že kromě telefonátů dostal i 160 gratulací přes SMS a také mnoho mailů.

Dvaatřicetiletý Australan čekal na premiérové vítězství ve formuli nejdéle ze všech jezdců historie. Dočkal se až ve svém 130. závodě. Zároveň se stal teprve třetím Australanem, kterému se podařilo závod vyhrát. Předtím to byli pouze Alan Jones a Jack Brabham. A právě Brabham a jeho rodina byli mezi prvními Webberovými gratulanty.

"Brabhamovi se ke mě vždy chovali fantasticky. Pamatuji si, jak mi před patnácti lety Jack řekl, jak skvělý pocit měl, když porazil Evropany," vzpomínal Webber. "Část mého vítězství patří právě Jackovi, protože bez něj bych možná ani nejezdil. Můj otec byl totiž jeho velkých obdivovatelem a to přineslo do rodiny Webberů nadšení pro formuli," dodal.

Reklama