Hlavní obsah

Bourdais už Velkou cenu Maďarska za Toro Rosso nepojede

LONDÝN

Tým formule jedna Toro Rosso potvrdil spekulace o tom, že už pro následující Velkou cenu Maďarska nepočítá se svým jezdcem Sébastienem Bourdaisem. O jeho nástupci v monopostu poháněném motorem od Ferrari bude jasno příští týden, za volant usedne pravděpodobně devatenáctiletý španělský testovací jezdec Jaime Alguersuari.

Článek

Ten tak má velkou šanci stát se nejmladším pilotem formule jedna v historii. Dosavadního rekordmana Mikea Thackwella, jenž debutoval v roce 1980 v Tyrrellu, by překonal o 58 dnů.

"Druhý rok spolupráce se Sébastienem nenaplnil naše očekávání. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli, že jej od následujícího závodu mistrovství světa vyměníme," prohlásil šéf stáje Franz Tost.

Bourdais v tomto roce pravidelně prohrával v kvalifikaci se švýcarským kolegou Sébastienem Buemim, jenž si letos odbyl premiéru. Do pořadí šampionátu přispěl Bourdais pouze dvěma body z devíti závodů. O jeho odchodu se spekulovalo už loni, kdy získal čtyři body, zatímco jeho tehdejší kolega Sebastian Vettel 35 a navíc přidal prvenství v Monze.

Reklama