Hlavní obsah

Räikkönen chce v Maďarsku na pódium

PRAHA

V květnu dojel Kimi Räikkönen při GP Monaka formule 1 na třetím místě a zopakovat by chtěl tento výsledek i při nedělní Velké ceně Maďarska. Maďarský Hungaroring se totiž monackému okruhu podobá ze všech nejvíce a pilot stáje Ferrari tak věří, že by podruhé v letošní sezóně mohl vystoupat na stupně vítězů.

Článek

"Příští závod bude nejvíce podobný tomu v Monaku, kde jsme v letošní sezóně stáli na stupních vítězů. A to je náš cíl i v Budapešti," prohlásil jezdec stáje Ferrari Kimi Räikkönen před nedělní Velkou cenou Maďarska. "Bude to ale těžké. Náš vůz F60 by se měl trati dobře přizpůsobit, ale i ostatní týmy své monoposty vylepšily, takže konkurence bude tvrdá," přiznal finský závodník na webových stránkách planetf1.com.

Rozhodující bude podle mistra světa z roku 2007 kvalifikace. "V Budapešti je velmi důležitý kvalifikační výsledek, protože předjíždění je zde velmi obtížné," vysvětloval devětadvacetiletý závodník. "Pokud neodstartujete z přední řady, čeká vás závod v dlouhém, horkém a těžkém odpoledni bez jakékoli šance na dobrý výsledek," dodal Räikkönen, který v letošním roce ve formuli 1 bodoval zatím jen třikrát a na svém kontě má deset bodů. V průběžném hodnocení mu patří desátá příčka. "Uvidíme v pátek po prvním tréninku."

"Čeká nás desátý závod sezóny, která je pro nás obtížná. Tvrdě pracujeme na odstranění propasti mezi námi a vedoucími týmy. Samozřejmě ale i ostatní pracují na vylepšení svých vozů. Navíc tím, že je letos zákaz testování, je ztrátu těžší dohnat. Jak bude vypadat druhá část sezóny, závisí na rozhodnutí o způsobu využívání zdrojů, protože práce monopostu pro příští rok už je v plném proudu," uzavřel Räikkönen.

V Maďarsku na piloty formule 1 čeká okruh dlouhý 4, 381 km. Vítěz bude známý po sedmdesáti kolech, v roce 2008 zde vyhrál Fin Heikki Kovalainen ze stáje McLaren.

Reklama

Související témata: