Hlavní obsah

Lídr šampionátu F1 Button se začíná bát o titul

Když vyhrál Jenson Button šest ze sedmi závodů formule 1, zdálo se, že o letošním mistru světa je nejspíš rozhodnuto. Avšak během posledních tří závodů se lídr šampionátu nedostal na stupně vítězů a jeho soupeři začali velký náskok stahovat. Mark Webber z Red Bullu na Buttona nyní ztrácí 18,5 bodu a devětadvacetiletý Brit se o titul začíná bát...

Foto: Pascal Lauener, Reuters

Jenson Button s vozem Brawn GP

Článek

"Na Marka Webbera jsem během posledních tří závodů ztratil patnáct bodů, a to je hodně. Je to pět bodů na závod, což znamená, že po dalších čtyřech závodech už bude přede mnou a do konce seriálu jich zbývá sedm," kalkuloval na stránkách Autosport.com Jenson Button.

"Určitě to není dobré, ale nemohu s tím teď nic dělat. Továrny mají nyní dva týdny volno, takže si můžeme projít akorát data," dodal jezdec stáje Brawn GP. "Je příjemné být v čele šampionátu, ale nebude tomu tak, pokud v dalších závodech předvedeme to, co v několika posledních."

V nedělním závodě při GP Maďarska měl devětadvacetiletý Brit opět problémy s pneumatikami. V čem je podle něj problém? "Nevím, čím by to mohlo být, ale nemůžeme z toho vinit počasí. Měli jsme sice dvě nové úpravy na voze, ale těmi to podle mě nebude. Musíme hledat řešení jinde," řekl dále Button.

"Samozřejmě, že ostatní týmy své vozy vylepšily. Red Bull je mnohem rychlejší a zlepšil se i McLaren a Ferrari. Naše auto prostě nejezdí tak jako na začátku sezóny. Evidentně je tu problém, který musíme vyřešit, uzavřel Button.

V úvodu sezóny byl Jenson Button jednoznačně nejlepší. Ze sedmi závodů jich vyhrál šest a jednou byl třetí. V posledních třech už se ale kvůli problémům s vozem na stupních vítězů neobjevil. V GP Velké Británie skončil šestý, při Velké ceně Německa dojel pátý a uplynulou neděli v Maďarsku obsadil sedmé místo. Na svém kontě má nyní sedmdesát bodů.

Reklama