Hlavní obsah

Massa na levé oko vidí, pozdější komplikace ale zatím vyloučit nelze

PRAHA

Dobré zprávy přicházejí z nemocnice v Budapešti, kde je od soboty hospitalizován zraněný pilot formule 1 Felipe Massa. Podle posledních zpráv se jeho stav po vážné nehodě natolik zlepšuje, že by již brzy mohl nemocnici opustit. "Pokud bude jeho zotavení pokračovat tímto tempem, nevyloučil bych odchod z nemocnice do deseti dnů," řekl ředitel nemocnice Peter Bazso.

Foto: Karoly Arvai , Reuters

Massu byl v budapešťské nemocnici navštívit i šéf stáje Ferrari Stefano Domenicali

Článek

Navíc nejnovější zprávy jsou ještě optimističtější. Podle agentury Reuters a serveru f1.sport.cz Felipe Massa poprvé otevřel levé oko a vidí na něj. "Otevřel své levé oko a potvrdil, že s ním vidí," řekl Massův osobní doktor Dino Altmann. Altmann stejně jako ostatní lékaři i nadále zdůrazňuje, že ještě není vyhráno, a že zatím nemohou být vyloučeny pozdější komplikace.

"Co se týče blízké budoucnosti, musíme být opatrní, ale musím říci, že jsou tu velmi pozitivní znamení. Jeho stav se rychle a konstantně zlepšuje. Je déle vzhůru a lépe reaguje. V úterý mluvil s několika lidmi, použil při tom tři různé jazyky, vždy odpovídal souvisle. Také velmi dobře pokročil při fyzioterapii," dodal Altmann.

Massu v pondělí v nemocnici navštívil prezident Ferrari Luca di Montezemolo, v úterý za ním dorazil také šéf stáje Stefano Domenicali. "Mluvil jsem s Felipem a byl jsem při tom plný emocí. Poznal mě a já jsem mu přinesl vzkaz od všech u Ferrari a fanoušků z celého světa," uvedl po návštěvě Domenicali.

"Řekl jsem mu, že jeho červené auto na něj počká do doby, než bude znovu připraven závodit. Pokrok, který Felipe udělal během tří dnů po té nehodě, je neuvěřitelný," řekl dále Domenicali. U Massy tráví veškerý čas také jeho těhotná manželka Anna Rafaela, rodiče a bratr. Massův otec Luis Antonio věří, že by jeho syn do dvou dnů mohl opustit jednotku intenzivní péče.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články