Hlavní obsah

Pilot Renaultu Piquet: Briatore je jen obchodník, o formuli 1 ví kulový

PRAHA

Vypadá to, že dny Nelsona Piqueta u Renaultu jsou sečteny. Čtyřiadvacetiletý Brazilec dostal poslední šanci ukázat své dovednosti při Velké ceně Maďarska, v nedělním závodě formule 1 skončil ale až dvanáctý. A šéf týmu Flavio Briatore se naštval. Navíc Piquetovi situaci výrazně zhoršila i slovní přestřelka, ke které mezi ním a Briatorem došlo.

Článek

"Vždy jsem byl ke svým jezdcům spravedlivý. Od Piqueta jsem očekával ale více, protože ve formuli 1 je už druhým rokem. Testoval sice méně než Alonso, ale Webber z Red Bullu také testoval míň kvůli své zlomené noze než Vettel, a podívejte se, kde je teď," říká na stánkách planetf1.com Flavio Briatore.

"Když jezdec nemá výsledky, otevře si knihu výmluv a začne to svádět na počasí, na divákovy sluneční brýle, na smyk na rovince, a na to a to... Není pravda, že by byl mezi Alonsovým vozem a monopostem Piqueta technický rozdíl sedmi desetin sekundy. Kdyby tomu tak bylo, tak máme vůz schopný vyhrát mistrovství světa. A to bohužel nemáme. Technický rozdíl byl vždy minimální a nikdy netrval déle než jeden závod," vysvětloval devětapadesátiletý Ital.

Flavio je muž bez přátel, prohlásil pilot

Kritika od šéfa stáje se Piquetovi samozřejmě nelíbila a ihned se ohradil. "Flavio je obchodník a o formuli 1 ví kulový. Je to sice můj manažer, ale ve své roli šéfa týmu mě nerespektuje. Jde mu jen o peníze. Zajímá ho jen, kolik může vydělat. Je to muž bez přátel," nebral si servítky čtyřiadvacetiletý Brazilec.

"Webber je ve formuli 1 od roku 2001, začínal v jiné době než já. Tehdy testování nebylo omezené. Pravděpodobně najel přes dvacet tisíc km, takže to není férové srovnání. Nyní je situace pro jezdce s malými zkušenostmi mnohem obtížnější," brání se Piquet.

"Navíc musím bojovat proti Briatoremu a Alonsovi, který je vynikajícím jezdcem. Když se mi nedařilo v kvalifikaci, vinil jsem z toho sebe. Ale když to Briatore nechápe, co s tím nadělám?," uzavírá Piquet.

Nelson Piquet je synem trojnásobného mistra světa F1 Nelsona Piqueta staršího. V roce 2008 se stal druhým jezdcem Renaultu. Ve své první sezóně nasbíral devatenáct bodů a celkově skončil dvanáctý. Na stupních vítězů stál zatím jednou, a to při loňské GP Německa, kde dojel na druhém místě.  V letošní sezóně se mu však vůbec nedaří, doposud totiž nezískal ani bod.

Reklama

Související témata: