Hlavní obsah

Bývalí jezdci i odborníci návrat Schumachera vítají a věří v oživení F1

PRAHA

Ve středu večer oznámil legendární pilot Michael Schumacher, že se vrací do formule 1 a nahradí tak zraněného Felipeho Massu ve voze stáje Ferrari. Jeho návrat vyvolal velkou vlnu nadšení, a to nejen mezi fanoušky, ale i bývalými jezdci a osobnostmi formule 1. Ti věří, že někdejší suverén závodních okruhů svým návratem dostane formuli 1 znovu do světel reflektorů.

Článek

"Neříkám, že Michael vyhraje, protože to bude záviset také na rychlosti auta. Ale nepochybuji o tom, že pojede stejně dobře jako dříve," prohlásil na stránkách bbc.co.uk Niki Lauda, který se stejně jako Schumacher vrátil k formuli 1 po tříleté pauze. A v roce 1984 se stal znovu mistrem světa. "Nemám žádné obavy z jeho reflexů, podle mě bude skvělý. Nejzajímavější bude vidět Michaela v souboji s Kimi Räikkönenem. Kdo bude rychlejší? V každém případě je Schumacherův návrat tím nejlepším nejen pro Ferrari, ale i celou formuli 1," dodal Lauda.

Usednutí Schumachera do kokpitu Ferrari vítá i Eddie Jordan, bývalý majitel týmu F1. "Michael Schumacher má tvrdý kořínek. Podle mě by svým návratem mohl omladit celý tým Ferrari, který je letos nevýrazný. Michael udělal dobře, nemá co ztratit," říká Jordan. "Uvidíme také nového Kimi Räikkönena, protože se nebude chtít nechat Michaelem zahanbit. Navíc bude budíčkem i pro další mladé jezdce, když uvidí Michaela za volantem," uzavřel Jordan.

"Nevím, kdo jiný než Michael by mohl Felipeho Massu tak narychlo zaskočit," prohlásil bývalý Schumacherův stájový kolega z Benettonu Jos Verstappen. "Kdyby Michael nebyl připravený, nešel by do toho. Pro Ferrari je to skvělá příležitost, jak mít ve voze opět jezdce s takovými zkušenostmi," dodal Nizozemec.

Legendární komentátor formule 1 Murray Walker je rád, že se sedminásobný mistr světa vrací, avšak předpovídá mu, že to nebude pro něj vůbec jednoduché. "Nepochybuji o tom, že bude fyzicky fit. Ztratil ale už kondici a nemá moc času to dohnat. Bude to pro něj těžké," vyjádřil trochu odlišný názor.

Reklama