Hlavní obsah

Soupeři se na Schumachera těší, závodit s ním pro ně bude čest

PRAHA

S velkým nadšením přijali zprávu o návratu Michaela Schumachera piloti formule 1. Sedminásobný mistr světa ve středu oznámil, že v kokpitu Ferrari nahradí zraněného Felipeho Massu. Několika mladým jezdcům se tak splní sen, že si s legendou F1 budou moci zazávodit. "Je to pro mě velká čest," prohlásil loňský mistr světa Lewis Hamilton.

Článek

"Jsem nadšený z návratu Michaela Schumachera. Samozřejmě ale neustále myslím na Felipeho a jeho rodinu po té strašné nehodě v Maďarsku," řekl na stránkách planetf1.com čtyřiadvacetiletý Hamilton, který ve formuli 1 debutoval v roce 2007. A s Michaelem Schumacherem se tak na závodním okruhu již nesetkal.

"Michael je jedním z nejlepších závodníků, už teď je legendou. Celý svět bude sledovat jeho návrat do kokpitu Ferrari ve Valencii. I pro mě bude velkou ctí proti němu poprvé v životě nastoupit. Závodit s ním bude skvělé. Přeji mu hodně štěstí," dodal pilot McLarenu.

Čest to bude i pro Kimiho Räikkönena, který se tak stane Schumacherovým stájovým kolegou. "Pokud Michael usedne do druhého vozu a bude mým týmovým kolegou, tak budu opravdu moc rád," přiznal devětadvacetiletý Fin.

Button: Michael je odvážný 

"U Ferrari mají velké štěstí, že mají někoho, kdo pracuje v jejich týmu a je schopen narychlo naskočit do vozu a být konkurenceschopný. A Michael takový bude," nechal se slyšet lídr letošního šampionátu Jenson Button. "Pro Michaela je to určitě těžká situace, ale jsem rád, že tu výzvu přijal, je odvážný. Michael je mladý, 40 let není žádný věk, určitě bude pořád dobrý," vyjádřil svůj názor devětadvacetiletý Brit.

Velkým překvapením je Schumacherův návrat pro dvaadvacetiletého Sebastiana Vettela, kterého sám legendární jezdec do formule 1 doporučil. "Michaelovo rozhodnutí je pro nás všechny obrovským překvapením," řekl pilot Red Bullu. "Účast Michaela na závodech je něčím úžasným, ale pro mě bude sezóna stejná jako doposud. V první řadě se musím soustředit na své výkony," dodal talentovaný Němec.

Reklama

Související témata: