Hlavní obsah

Cena Schumacherova záskoku? Až 2 milióny eur za závod

I o dva milióny eur (cca 52 miliónů korun) za každý závod se může rozrůst konto Michaela Schumachera díky záskoku za zraněného Felipeho Massu. Sedminásobný mistr světa vyinkasuje od stáje Ferrari milión eur jen za účast a další milión je podle německého tisku připravený, pokud Schumacher rozšíří svou rekordní bilanci 91 vítězství.

Článek

Zatím není jisté, jak dlouho bude Schumacher v Massově roli alternovat, délka rekonvalescence brazilského jezdce po zranění lebky při kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska zatím nebyla specifikována. Massa byl v pondělí propuštěn po devíti dnech z nemocnice a jisté je, že jej německý pilot nahradí během třetího srpnového víkendu při Velké ceně Evropy na městském okruhu ve španělské Valencii.

Podle německého listu Die Tageszeitung je navíc na spadnutí prodloužení Schumacherovy spolupráce s Ferrari v roli poradce. Dosavadní kontrakt, který čtyřicetiletému veteránovi zajišťuje pět miliónů eur ročně (přes 125 miliónů korun), vyprší po letošní sezóně.

Schumacher nebude mít možnost vyzkoušet před závodem ve Valencii letošní model Ferrari F60, protože italský tým nedostal souhlas všech konkurenčních stájí, díky němuž by mohl porušit zákaz testování. Na jedenáctý podnik sezóny se německý veterán však již plně koncentruje a odvolal i svou účast na motocyklových závodech v nizozemském Assenu, které se konají tento víkend.

Reklama

Související témata: