Hlavní obsah

Schumacherův comeback oživil zájem o závod ve Valencii

PRAHA

Takřka dvojnásobný zájem o vstupenky na srpnovou Velkou cenu Evropy vozů formule 1 ve Valencii zaznamenali španělští pořadatelé po oznámení stáje Ferrari, že zraněného Felipeho Massu nahradí v kokpitu sedminásobný mistr světa Michael Schumacher. Avizovaný návrat jedné z legend motorsportu tak znovu oživil prodej lístků, o něž přestal být zájem poté, co byl zakázán start Fernandu Alonsovi a jeho týmu Renault.

Článek

Renault vyfasoval distanc pro závod ve Valencii za nebezpečné jednání při Velké ceně Maďarska, při níž pustil Alonsa z boxů s nedotaženým kolem, které se posléze na trati uvolnilo a odpadlo ze závěsu. O tom, že miláček španělských příznivců formule 1 skutečně nebude na domácí půdě startovat, nicméně ještě není jasno, protože Renault se proti trestu okamžitě odvolal a FIA se bude případem zabývat až v týdnu před závodem.

Pořadatelé závodu ovšem dostali záhy po zveřejnění trestu pro francouzskou stáj jednoznačnou odpověď ze strany fanoušků v podobě poklesu zájmu o vstupenky. Ten nastartovalo až oznámení Ferrari, že se ve Valencii vrátí za volant legendární Schumacher. „Poté, co Ferrari jeho návrat zveřejnilo, zmizelo naráz deset tisíc lístků. V týdnu před tím jsme přitom prodali přes šest tisíc vstupenek,“ uvedl za pořadatelskou společnost Valmor Sports Carlos Moreno Figueroa.

Podle organizátorů bylo dosud prodáno 75 tisíc vstupenek, lístky jsou ale stále k dispozici. Nejlacinější kategorie (110 a 165 eur) jsou však již vyprodány a nejlevněji tak nedělní závod vyjde na 275 eur. Nejdražší vstupenka na hlavní tribunu je k mání za 528 eur a platí od pátku do neděle. Velká cena Evropy se koná od 21. do 23. srpna, předprodej vstupenek končí 11. srpna.

Reklama

Související témata: