Hlavní obsah

Brawn: Schumi možná nevyhraje, ale jen kvůli autu

PRAHA

V lehce schizofrenní situaci bude Ross Brawn při nejbližším závodu mistrovství světa vozů formule 1 ve Valencii. Šéf stejnojmenného týmu bude dělat vše pro to, aby jeho stáj upevnila vedení ve světovém šampionátu. Současně ale bude jako na trní, protože na trati se po třech letech znovu objeví Michael Schumacher, jehož sedm mistrovských titulů je právě Brawnovou prací.

Článek

Díky dlouholeté spolupráci ví Brawn možná nejlépe ze všech, jaký potenciál v německém jezdci dřímá. Schumacherovo dočasné přerušení sportovního důchodu a záskok za Felipeho Massu, který utrpěl vážné zranění lebky při kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska, proto britského inženýra nijak nepřekvapilo. „Svou roli sehrálo určitě i to, že jde jen o dočasnou výpomoc. Nicméně po Massově ošklivé havárii bylo pro Michaela zcela přirozené poskytnou Ferrari pomoc,“ uvedl Brawn v rozhovoru pro italský deník Gazzetta dello Sport.

Čtyřicetiletý Schumacher záhy po oznámení jeho comebacku zahájil tvrdou přípravu na závod ve Španělsku, který se jede 23. srpna. Sice ještě stále cítí drobné potíže s krkem jako následek havárie na motocyklu ze začátku roku, nepochybuje ale o tom, že příští týden projde lékařskou kontrolou. „Vrací se se stejným zaujetím a vážností, současně je pro něj ale důležité, aby to byla zábava,“ podotkl Brawn.

Šéf zatím nejlepšího týmu letošního ročníku MS je současně přesvědčen, že „Schumi“ neztratil nic ze svého jezdeckého umění. „Potřebuje se sžít s vozem, ale jsem si jistý, že bude velmi silným soupeřem. A pokud nevyhraje žádný závod, pak to nebude jeho chyba, ale fakt, že Ferrari momentálně nemá auto na vítězství,“ dodal Brawn.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint