Hlavní obsah

FIA hledá náhradu za končící stáj formule jedna BMW-Sauber

Mezinárodní automobilová federace (FIA) začala intenzivně hledat nástupce týmu BMW-Sauber, jenž kvůli odchodu německé automobilky z formule jedna v této podobě po sezóně skončí. Prezident FIA Max Mosley už podle odborného magazínu Autosport rozeslal dopisy sedmi kandidátům s výzvou, aby se o volné místo pro rok 2010 ucházeli.

Foto: Alexandra Beier, Reuters

Jezdci Robert Kubica z Polska (vlevo) a Němec Nick Heidfeld (vpravo) si budou muset hledat v příští sezóně nové angažmá. BMW totiž ve F1 končí.

Článek

Pro příští ročník je v seriálu F1 jistých dvanáct týmů, které takzvanou Concordskou dohodou stvrdily svou účast do roku 2012. Zatím není jasné, zda stáj BMW-Sauber prožije díky finančnímu příspěvku nový začátek, podobně jako nynější BrawnGP po odchodu Hondy, či do šampionátu přijde úplně nový tým.

O převzetí končící stáje se tento týden pokusil současný majitel dvacetiprocentního podílu Peter Sauber, ale nebyl podle svých slov schopen splnit vysoké finanční požadavky BMW.

Zájem o vstup do formule jedna místo BMW-Sauber už podle agentury DPA naznačily projekty Epsilon-Euskadi ze Španělska a britský Prodrive. Na startu nové sezóny mají už jisté místo tři úplní nováčci Manor GP z Británie, španělský Campos a americký USF1.

Reklama

Související témata: