Hlavní obsah

Lukovi Badoerovi se v monopostu Ferrari splní dětský sen

PRAHA

Celý svět lituje, že se fenomenální jezdec Michael Schumacher nevrátí do kokpitu formule 1. Lukovi Badoerovi, testovacímu jezdci Ferrari, se však splní jeho velké přání. "Už jako malý chlapec jsem chtěl závodit za Ferrari a nyní se mi můj dětský sen splní," neskrýval radost osmatřicetiletý Ital.

Foto: Alberto Pellaschiar, ČTK/AP

Testovací jezdec Ferrari Luca Badoer

Článek

"Je mi upřímně Michaela líto, protože vím, jak moc se chtěl do formule 1 vrátit. Říkám to jako jeho kamarád a velký fanoušek," uvedl na serveru planetf1.com Luca Badoer. "Posledních několik dní jsme spolu byli v neustálém kontaktu a minulý týden jsme spolu trénovali na motokárách v Lonatu. Měl jsem možnost ho v jeho snaze vrátit se do F1 sledovat zblízka," dodal osmatřicetiletý Ital.

"Michael mi zavolal hned poté, co tuto zprávu oznámil Stefanu Domenicalimu. Vím, že je připraven mi poradit, a že mě bude podporovat. Musím také poděkovat Lukovi di Montezemolovi i Stefanovi Domenicalimu za to, že mi věří. Je to pro mě čest," přiznal Badoer.

Luca Badoer je testovacím jezdcem Ferrari už jedenáct let, a tak věří tomu, že bude na závod ve Valencii, který se pojede 23. srpna, dobře připraven. "Přestože letošní pravidla omezila počet kilometrů pro nás testovací jezdce, jsem za všech okolností připraven. Po Felipeho nehodě jsem zintenzivnil svůj program. Jsem si jistý, že z tohoto úhlu pohledu bych neměl mít žádný problém," vysvětloval . "Udělám vše pro to, abych nezklamal důvěru vedení a fanoušků Ferrari," uzavřel Badoer.

Luca Badoer usedl již dříve do monopostů Loly, Forti a Minardi. Celkem startoval v osmačtyřiceti Velkých cenách formule 1. Jeho nejlepším umístěním bylo sedmé místo v GP San Marina v roce 1993, avšak tehdy byl jiný bodovací systém, a tak Luca zatím během své dosavadní závodní kariéry nezískal ani bod. Naposledy závodil v roce 1999 ve Velké ceně Japonska.

Reklama

Související témata: