Hlavní obsah

Ferrari je prý připravené zbavit se Räikkönena, Alonsa chce už za rok

Vedení formulové stáje Ferrari má údajně připravené tučné odstupné pro Kimiho Räikkönena a hodlá se po letošní sezóně finského jezdce zbavit, aby uvolnil místo pro Fernanda Alonsa. Mistr světa z roku 2007 má v Maranellu kontrakt do roku 2010 a pokud by odešel už letos, dostal by prý „bolestné“ odpovídající polovině jeho ročního platu, který se odhaduje na 25 miliónů liber (téměř 747 miliónů korun).

Článek

Britský bulvár The Sun se odvolává na zdroje z formule 1, podle kterých odsunutí Räikkönena odstartuje stěhování v elitním seriálu. Namísto finského jezdce by měl totiž přijít Fernando Alonso z Renaultu, jehož zase nahradí Robert Kubica ze stáje BMW, jež se po letošní sezóně s F1 rozloučí.

Alonso je již údajně s Ferrari domluvený na angažmá od sezóny 2011, italský tým by jej ale chtěl přivést již o rok dříve, protože Räikkönen od zisku titulu jezdí ve stínu Felipeho Massy. V souvislosti s finským pilotem se navíc spekuluje, zda by hledal nový kontrakt ve formuli 1, či se soustředil na mistrovství světa v rallye, kde před nedávnem debutoval.

Reklama

Související témata: