Hlavní obsah

Zraněný Massa možná pojede už v září v Monze

Pilot formule 1 Felipe Massa by mohl být podle italského tisku zpět na okruhu již v polovině září, tedy necelé dva měsíce od okamžiku, kdy jej při kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska zasáhla do hlavy uvolněná pružina z jiného vozu a způsobila mu frakturu lebky. Loňský vicemistr světa se po propuštění z nemocnice zotavuje v rodné Brazílii.

Foto: Andre Penner, ČTK/AP

Zraněný pilot formule 1 Felipe Massa z Ferrari při odchodu z nemocnice v Sao Paulu.

Článek

Podle šéfa stáje Stefana Domenicaliho, který jej o víkendu osobně navštívil, dělá v rekonvalescenci velké pokroky.

Informace o termínu možného comebacku brazilského závodníka přinesl italský deník Corriere dello Sport, podle nějž čeká Massu na začátku září důkladná lékařská prohlídka v Paříži, kde by pilot Ferrari mohl dostat svolení k návratu na trať. Brazilskému jezdci by prý měla při návratu pomoci i speciální výbava zvyšující ochranu těla.

Zotavujícího se Massu byl o víkendu v Brazílii osobně zkontrolovat Domenicali, od nějž putovaly přes oceán pozitivní zprávy. „Felipe je ve výborné formě a jeho rekonvalescence probíhá velmi dobře. Lékařské testy, které podstoupil v uplynulých dvou týdnech, přinesly velice povzbudivé výsledky. Hlavní je trpělivost, spěchat není kam. Návrat musí probíhat krok za krokem,“ citoval slova svého šéfa oficiální web Ferrari.

Operace ještě v Budapešti

Massovo vážné zranění v Maďarsku způsobila pružina uvolněná z vozu jeho krajana Rubense Barrichella. Osmadvacetiletého jezdce zasáhla ve velké rychlosti do hlavy a způsobila mu frakturu lebky v oblasti levého oka, bezvládný Massa po zásahu navíc naboural do bariéry z pneumatik. Ještě v Budapešti musel být operován a po týdnu byl převezen k dalšímu léčení do Brazílie, kde byl propuštěn do domácího ošetřování před dvěma týdny.

Za Massu měl po dobu jeho absence zaskočit ve Ferrari sedminásobný mistr světa Michael Schumacher, jenž však musel vzdát myšlenku na návrat do formule 1 kvůli přetrvávajícím potížím s krkem, který si zranil v únoru při nehodě na motocyklu.

Vedle Kimiho Räikkönena tak bude již tento víkend ve Valencii startovat osmatřicetiletý testovací pilot Luca Badoer, který okusí závodní atmosféru ve formuli 1 po deseti letech. Hned za týden je v kalendáři MS Velká cena Belgie ve Spa a 13. září Velká cena Itálie v Monze.

Reklama

Související témata: