Hlavní obsah

Hamilton věří, že mu k dalšímu vítězství pomůže vylepšení vozu

PRAHA

Čtyři týdny měli jezdci formule 1 závodní pauzu. Tento víkend už konečně opět usednou do svých monopostů a budou při Velké ceně Evropy ve Valencii bojovat o další body do světového šampionátu. Při poslední GP v Maďarsku zvítězil, trochu překvapivě, úřadující mistr světa Lewis Hamilton. Čtyřiadvacetiletý Brit věří, že favoritem by mohl být i ve Španělsku.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Lewis Hamilton po vítězství ve Velké ceně Maďarska

Článek

Před necelými čtyřmi týdny se úřadující mistr světa Lewis Hamilton radoval z prvního vítězství v letošním roce. A tak není divu, že je pozitivně naladěn a doufá v další výhru i při Velké ceně Evropy. "Stále se raduji z vítězství v Maďarsku. Je příjemné  vrátit se po čtyřtýdenní pauze do práce. Doufám, že během víkendu ve Valencii zopakujeme rychlost z předešlého závodu, obzvlášť když budeme mít nové díly na voze," přeje si jezdec McLarenu na f1-live.com.

"Okruh ve Valencii je velmi náročný, každá chyba je tvrdě potrestána. Trať je docela úzká a relativně pomalá, a to by našemu vozu mělo vyhovovat," říká před víkendovou Velkou cenou Evropy čtyřiadvacetiletý Hamilton. "Jak jsme už zjistili loni, obtížně se zde předjíždí. S naším systémem KERS jsme už ale ukázali, že se může stát během závodu cokoli. A proto znovu doufám, že KERS našemu týmu přinese něco navíc oproti ostatním," dodává Brit.

A v dobré výsledky věří i šéf stáje Martin Whitmarsh. "Hodně jsme se snažili, abychom ve Španělsku mohli přijít s dalším vylepšením našeho vozu. Celý náš tým je povzbuzený vítězstvím v Maďarsku. Těšíme se, že i tento víkend dosáhneme dalších skvělých výsledků. Nemám pochybnosti o tom, že již v pátek se nám bude dařit," prohlásil Whitmarsh.

Po deseti závodech má Lewis Hamilton na svém kontě devatenáct bodů a patří mu v průběžném pořadí osmá příčka. Lídrem šampionátu je jeho krajan Jenson Button se sedmdesáti body. Nedělní závod bude pro McLaren jubilejní, jezdci již po 250. pojedou s motory Mercedes-Benz.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace