Hlavní obsah

Místo Piqueta pojede za Renault ve zbytku sezony F1 Grosjean

Stáj Renault nasadí do zbytku sezóny mistrovství světa formule 1 svého testovacího jezdce Romaina Grosjeana. Třiadvacetiletý Francouz už ve víkendové Velké ceně Evropy ve Valencii podle očekávání nahradí Brazilce Nelsona Piqueta mladšího, jehož služeb se vedení týmu kvůli špatným výsledkům po maďarské Grand Prix vzdalo.

Článek

Grosjeana čeká premiéra ve formuli 1. Rodák ze Ženevy působí souběžně s rolí zkušebního pilota Renaultu ve formulovém seriálu GP2 Series, kde mu patří druhé místo v průběžném pořadí. Loni v něm skončil čtvrtý.

"Už se těším, až se v monopostu svezu. Snad pomůžu týmu k co nejlepším výsledkům," uvedl Grosjean v tiskové zprávě. Barvy Renaultu bude hájit společně s dvojnásobným mistrem světa Španělem Fernandem Alonsem, který je zatím na jedenáctém místě se ziskem pouhých 13 bodů. Piquet v dosavadních deseti závodech nebodoval.

"Je to čest být Fernandovým kolegou. Když člověk vstupuje do formule 1 po boku dvojnásobného mistra světa, má mimořádnou motivaci," prohlásil Grosjean, jenž bude po nedávném propuštění Sebastiena Bourdaise z Toro Rosso jediným Francouzem ve startovním poli.

Renault oznámil angažování Grosjeana pro závod ve Valencii den poté, co uspěl s odvoláním proti zákazu startu v Grand Prix Evropy. Původně francouzská stáje neměla ve Španělsku startovat kvůli ohrožení bezpečnosti v závodu na Hungaroringu, kde z Alonsova monopostu ulétlo špatné upevněné kolo.

Reklama

Související témata: