Hlavní obsah

Za Campos budou jezdit de la Rosa a Petrov

PRAHA

Nováček formule 1 španělská stáj Campos, která vstoupí do světového šampionátu příští rok, oznámila jména svých jezdců. Na okruhy F1 se podle serveru f1-live.com má vrátit osmatřicetiletý Španěl Pedro de la Rosa. Do druhého monopostu prý usedne čtyřiadvacetiletý Rus Vitalij Petrov.

Foto: Pascal Lauener, Reuters

Ilustrační fotografie

Článek

Adrian Campos, šéf stáje, nedávno řekl, že již brzy oznámí jména svých jezdců. Avšak španělské rádio Marca již tento týden prozradilo, že do vozů nováčka usedne Pedro de la Rosa a Vitalij Petrov.

Osmatřicetiletý Španěl Pedro de la Rosa má s formulí 1 už dlouholeté zkušenosti. Startoval již v dvaasedmdesáti závodech. Ve formuli 1 debutoval v březnu 1999 při Velké ceně Austrálie a hned získal první bod. Během své kariéry jezdil za stáj Arrows, Jaguar a McLaren. Jeho nejlepším výsledkem bylo druhé místo při GP Maďarska v roce 2006. V současnosti je testovacím a rezervním pilotem McLarenu.

"V McLarenu už jsem hodně dlouho. A na to, abych se mohl vrátit do závodního vozu, mám už jen několik let. I když to bude v týmu, který nebude tolik konkurenceschopný, moc už se těším," prohlásil Pedro de la Rosa.

Do druhého kokpitu má namířeno Rus Vitalij Petrov. Čtyřiadvacetiletý pilot se v posledních třech letech představil hlavně v sérii formule GP2, kde svého premiérového vítězství dosáhl v září 2007 ve Valencii. Startoval také ve slavném závodě 24 hodin Le Mans, italské formuli 3000 a formuli 3000 Masters. Pokud se informace potvrdí, bude Petrov prvním ruským jezdcem ve formuli 1.

Reklama

Související témata: