Hlavní obsah

Hamilton omlouval chybu týmu: I takové věci se stávají

Dvě třetiny víkendového závodu ve Valencii Lewis Hamilton vedl a devatenáct kol před cílem to vypadalo, že by si úřadující mistr světa mohl dojet pro své druhé letošní vítězství. Avšak druhá zastávka v boxech McLarenu vůbec nevyšla a čtyřiadvacetiletý Brit dojel při Velké ceně Evropy na druhé příčce za Rubensem Barrichellem z Brawnu GP.

Foto: Dani Cardona, Reuters

Lewis Hamilton během GP Evropy ve Valencii

Článek

A co se vlastně v osmatřicátém kole stalo? Inženýři McLarenu totiž do poslední chvíle váhali, jestli mají Lewise Hamiltona na trati nechat o kolo déle, než původně plánovali. Když se konečně dohodli, jezdec měl už namířeno do boxů. A mechanici ještě nebyli připraveni.

"Před mou druhou zastávkou v boxech jsem šetřil palivo, neboť jsem si nebyl úplně jistý, jestli ho budu mít dostatek na další kolo. Nejdříve mi nahlásili, ať zajedu do boxů. Pak si to ale rozmysleli a řekli, ať ještě jedno kolo zůstanu. Jenže to už jsem byl za bílou čárou vedoucí do boxů. Bylo už příliš pozdě," vysvětloval Hamilton na svých webových stránkách.

Tým zaslouží poplácat po zádech

I když Hamiltonův otec a manažer v jedné osobě byl velmi nazlobený, Lewis se svého týmu zastal. "I takové věci se občas stávají. S tímhle týmem jsem odjel už hodně závodů a taková chyba se stala asi teprve podruhé. I tak si všichni zaslouží poplácat po zádech. Naše celková výkonnost během víkendu ve Valencii potvrdila obrovské zlepšení, kterého jsme v poslední době dosáhli," ocenil tým Hamilton.

"Vyhráváme i prohráváme společně. Abychom se dostali až na tuto úroveň, musel celý tým usilovně pracovat. Takže brát druhé místo jako samozřejmost, nebo být zklamaný z toho, že jsme nezvítězili, není na místě. S druhou příčkou mohu být spokojený," dodal Hamilton.

Po Velké ceně Evropy se tak úřadující mistr světa vyhoupl na šestou pozici v průběžném pořadí a na svém kontě má šestadvacet bodů. V čele šampionátu je stále jeho krajan Jenson Button s dvaasedmdesáti body.

Reklama

Související témata: