Hlavní obsah

Ferrari zastavilo vývoj letošního vozu a už myslí na příští rok

Výsledková mizérie v letošní sezóně mistrovství světa vozů formule 1 přiměla stáj Ferrari k činům. Italský tým ukončil inovace letošního monopostu s označením F60 a již pracuje na vozu pro příští ročník šampionátu. Na webu Scuderie to přiznal Kimi Räikkönen, jenž si v neděli dojel s rudým vozem pro třetí místo ve Velké ceně Evropy ve Valencii.

Článek

Ferrari těžkopádně klopýtá letošním šampionátem za stájemi Brawn GP a Red Bull a přetahuje se o třetí místo v Poháru konstruktérů s týmem McLarenem, který po loňské mistrovské sezóně prožívá letos podobné zklamání. Italové však aktuálně bojují  vlastně jen s jedním vozem, protože jak ukázal nedělní závod ve Valencii, testovací jezdec Luca Badoer zaskakující za zraněného vicemistra Felipeho Massu je ve startovním poli jen do počtu.

Pohár konstruktérů je dle všeho jediným polem, kde může Ferrari pomýšlet na „placku“, protože v šampionátu jezdců jsou piloti z Maranella s největší pravděpodobností mimo hru. Jenže ani v týmovém soupeření to nebude mít Scuderia jednoduché. „Nasbírali jsme o něco víc bodů než McLaren a jsme třetí. To je náš cíl. Jenže udržet tuhle pozici bude velice těžké, vezmeme-li v úvahu, že jsme zastavili vývoj letošního vozu a již pracujeme na tom pro příští sezónu,“ uvedl Räikkönen na webu Ferrari.

Po posledních závodech si přitom finský pilot nemůže úplně stěžovat. Po šíleném vstupu do sezóny byl ve dvou posledních podnicích pokaždé na pódiu: v Maďarsku dojel druhý, v neděli ve Valencii třetí. „Rád vítězím, ale s ohledem na letošní sezónu prožívá člověk podobné pocity, i když dojede třetí. Ve Valencii jsem startoval ze šestého místa a nakonec jsem dojel na pódiu. Ve Spa můžeme jen těžko očekávat víc, snad se podaří udržet standard z posledních závodů,“ dodal trpce mistr světa z roku 2007.

Reklama

Související témata: