Hlavní obsah

Fisichella: Cítil jsem, že bych závod mohl vyhrát

PRAHA

Historické první body zajistil v nedělní Velké ceně Belgie týmu Force India Giancarlo Fisichella. Šestatřicetiletý Ital měl po závodě trochu rozporuplné pocity. Na jednu stranu byl šťastný, na druhou smutný, protože skončil druhý. "Mám-li být upřímný, tak jsem trochu zklamaný. Cítil jsem, že bych závod mohl vyhrát," přiznal Fisichella.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Giancarlo Fisichella (vlevo), Kimi Räikkönen a Sebastian Vettel (vpravo) se radují na stupních vítězů po GP Belgie

Článek

"Samozřejmě, že je to pro nás úžasný výsledek. Kdybyste se před závodem ve Spa někoho zeptali, co by říkal tomu, kdybychom skončili osmí, tak by řekl, že by to bylo fantastické," líčil Fisichella. "Chtěli jsme v Belgii získat pár bodů. A nakonec jich máme hned osm. Druhé místo je jako ze snu," dodal dále jezdec indické stáje Force India.

"Ale jsem i trochu smutný, protože jsem byl rychlejší než Kimi Räikkönen. Předjel mě díky systému KERS. Držel jsem se ho, ale bylo těžké jej předjet. Měli jsme úplně stejnou strategii. Určitě je to úspěch ztratit na vítěze jen pouhou sekundu," uzavřel Fisichella.

Vettel: Myslím, že šampionát je stále otevřený

Velkou radost ze třetího místa měl Sebastian Vettel z Red Bullu, který na dosavadního lídra šampionátu Jensona Buttona stáhl šest bodů a pět závodů před koncem jich ztrácí už jen devatenáct. "Je hezké dojet zase do cíle. Když se podívám na průběžnou tabulku šampionátu, musím říci, že je to pro nás skvělý výsledek. Sebrali jsme další body Brawnu GP, což je pro náš tým moc dobré," radoval se po GP Belgie Vettel.

"Myslím, že šampionát je stále otevřený," nevzdává se naděje na titul mistra světa dvaadvacetiletý německý pilot. "Ale musím přiznat, že letošní šampionát je tak trochu bláznivý. Tento týden jsme viděli, jak je tým Force India rychlý. A v Monze (13. září - pozn. red.) to bude stejné. Jednou jste prostě dole a jednou zase nahoře. Proto je důležité mít stabilní výkony," dodal Vettel.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny zítra 09 : 00
20240421T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny
Velká cena Číny
Velká cena Číny