Hlavní obsah

Massu čeká menší plastická operace, poté se může vrátit k závodění

V pondělí podstoupil Felipe Massa vyšetření v nemocnici v Miami u profesora Stephena Olveyho a s jeho verdiktem může být spokojen. Podle výsledků je osmadvacetiletý jezdec Ferrari v pořádku a k závodění ve formuli 1 se bude moci vrátit. Ferrari nyní řeší, zda 13. září v Monze pojede ještě Luca Badoer nebo osloví někoho jiného. Ve hře je Robert Kubica.

Foto: Andre Penner, ČTK/AP

Zraněný pilot formule 1 Felipe Massa z Ferrari

Článek

Felipe Massa se úspěšně zotavuje z červencové havárie v kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska, při níž jej zranila pružina z vozu Rubense Barrichella. Poté, co byl v Budapešti okamžitě operován, se jeho zdravotní stav den ode dne lepšil. V pondělí podstoupil osmadvacetiletý závodník vyšetření u renomovaného neurochirurga Steva Olveyho, který v minulosti působil jako oficiální lékař v zámořské formulové sérii CART. A testy dopadly dobře. Podle Olveye je Massa v pořádku a bude již brzy moci začít s fyzickou zátěží.

V nejbližších dnech by však měl ještě podstoupit menší plastickou operaci hlavy. "Jsem moc rád, že testy takhle dopadly," uvedl Felipe Massa na oficiálních stránkách Ferrari. "Po malé operaci se budu moci konečně připravovat. Zajdu si do posilovny, abych se dostal do formy, a projedu se v motokárách," plánuje Brazilec.

A kdy se vrátí na trať? "Musím postupovat pomalu. Nejdříve začnu s fyzičkou, to už bude velký krok kupředu. A pak uvidíme," dodal Massa. Podle Ferrari se návrat uskuteční začátkem příští sezóny.

Do monopostu Ferrari by mohl usednout Kubica

Ferrari za Massu zatím angažovalo svého testovacího jezdce Luku Badoera. Ten ale svými výkony neoslnil a nejspíš bude nahrazen někým jiným. V posledních dnech se spekulovalo o možném příchodu Giancarla Fisichelly z Force India, tuto informaci však ani jedna strana nepotvrdila. Nyní přišla italská média se zprávou, že by do kokpitu Ferrari mohl usednout Robert Kubica z BMW.

Šéf týmu Ferrari Stefano Domenicali v pondělí prohlásil, že po vyšetření Felipeho Massy se stáj rozhodne, co bude dál. Jméno jezdce pro závod v Monze by podle jeho slov mělo být známo během tří dnů.

Reklama

Související témata: