Hlavní obsah

Ecclestone se bojí, aby Renault kvůli vyšetřování neopustil F1

LONDÝN

Promotér formule 1 Bernie Ecclestone se obává, aby stáj Renault neopustila seriál mistrovství světa kvůli tomu, že je vyšetřována za údajný podvod při loňské Velké ceně Singapuru. Mezinárodní automobilová federace FIA zkoumá, zda tehdejší pilot týmu Nelson Piquet mladší nehavaroval na rozkaz vedení schválně, aby ulehčil cestu k jedinému triumfu v sezóně jedničce stáje Fernandu Alonsovi ze Španělska.

Foto: Gareth Watkins, Reuters

Šéf formule 1 Bernie Ecclestone

Článek

Ecclestonemu prý přísahal šéf Renaultu Flavio Briatore, že o podobném scénáři nic neví. "Nepotřebujeme, aby šampionát opustila další stáj," uvedl Ecclestone. Po sezoně končí v seriálu tým BMW. "Bylo by to pro náš sport hodně nebezpečné. Věřím, že k tomu nedojde, ale musíme počítat i s tím, že se to může stát. Vím jen, že Flavio tvrdil, že o tom nic netuší."

V loňské premiéře singapurské noční Grand Prix narazil syn bývalého šampiona Piquet už ve 13. kole do zdi. Těsně předtím jako jediný ze startovního pole tankoval jeho týmový kolega Alonso a po Piquetově nehodě mohl svou ztrátu dohnat, neboť na trať vyjel zpomalovací vůz. Když byla trať volná, získal náskok, zatímco ostatní museli do boxů pro palivo. Alonso si pak dojel pro nečekané vítězství.

Podezření z podvodu přišlo poté, co byl nedávno Piquet z Renaultu propuštěn a stěžoval si, že tým věnoval pozornost jen Alonsovi. "To, co říká Piquet, je jedna věc, ale realita je věc druhá," komentoval to Ecclestone. "Pokud někdo má nahrávku z rádia: 'Nelsone, bude lepší, když teď nabouráš', pak je to jasné. Ale nic takového není," dodal promotér F1.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články