Hlavní obsah

Budu zase vyhrávat, věří pozitivně naladěný Button

Když vyhrál Jenson Button šest ze sedmi úvodních závodů, vypadalo to, že o letošním mistru světa formule 1 je téměř rozhodnuto. Avšak v posledních pěti závodech posbíral jezdec Brawnu GP pouze jedenáct bodů a jeho "luxusní" náskok se pomalu ztenčuje. Rubens Barrichello, který je v průběžném pořadí druhý, na něj pět závodů před koncem sezóny ztrácí už jen šestnáct bodů...

Foto: ČTK/AP

Po kolizi na GP Belgie Jenson Button (vlevo) závod nedokončil

Článek

"Musíme být zase konkurenceschopní," prohlásil po nedokončeném závodu při GP Belgie Jenson Button. "Sice mi stačí dojíždět na čtvrtém nebo pátém místě, ale to já nechci. Já chci opět vyhrávat," prohlásil devětadvacetiletý Button na webových stránkách britského deníku Telegraph.

"Řeknete, že bych měl myslet na šampionát, ale já chci vítězit. To je to, co miluji a co mě baví. Bojovat vpředu. Už se těším na následující závody," vyprávěl dál Button, který slíbil, že změní také svůj přístup. "Budu se snažit být více agresivnější. Nezpomalím po kvalifikaci a nebudu klidný při závodě. Chci být zase konkurenceschopný a nejlepší. A to se snad stane už v Monze," doufá jezdec Brawnu GP.

Před Velkou cenou Itálie, která se jede v neděli 13. září, však ještě musí s týmem zapracovat na voze. "Musíme si s týmem sednout a vymyslet nastavení pro Monzu. Už jsme o tom trochu diskutovali, čeká nás trocha práce, aby auto fungovalo na obrubnících. Trať v Monze by nám mohla vyhovovat. Ohledně příštích závodů jsem pozitivně naladěn," řekl britský jezdec.

V Poháru konstruktérů je Brawnu GP nejblíže stáj Red Bull, avšak Button je za největší soupeře v Monze nepovažuje. "Podle mě budou našimi největšími konkurenty v Itálii vozy McLarenu a Force India, protože mají dobrý nízký přítlak. Rychlý bude určitě také Kimi Räikkönen z Ferrari," zamýšlel se Button.

Reklama