Hlavní obsah

Webber: O mistru světa rozhodne až poslední závod

PRAHA

Mark Webber přiznává, že měl v posledních několika závodech velkou šanci snížit ztrátu na průběžného lídra šampionátu formule 1 Jensona Buttona. Ale nevyužil ji... Proto se domnívá, že o mistru světa se rozhodne jako v minulém roce v posledním závodě. "Myslím, že o šampiónovi se rozhodne až v Abú Zabí," prohlásil na webových stránkách BBC Webber.

Foto: ČTK/AP

Mark Webber oslavuje nejrychlejší čas v kvalifikaci na VC Německa

Článek

Na začátku sezóny to vypadalo, že o mistru světa bude rozhodnuto už někdy v létě. Jenson Button z Brawnu GP vyhrál šest ze sedmi závodů a před červnovou GP Velké Británie měl na druhého Rubense Barrichella náskok šestadvaceti bodů. V dalších pěti závodech se mu už ale příliš nevedlo a na své konto si připsal jen jedenáct bodů. Ostatní jezdci tak měli velkou šanci se mu v pořadí přiblížit...

Ale zatím se jim to nedaří tak, jak by si přáli. "Já, můj týmový kolega Sebastian Vettel a Rubens Barrichello máme problémy smazat ztrátu na lídra šampionátu Buttona," přiznal Mark Webber, jezdec stáje Red Bull. "Zatím jsme nevyužili příležitosti. Je to, jako kdyby někdo odkryl branku, ale nikdo do ní nechtěl vstřelit míč," dodal dále třiatřicetiletý Webber.

Pokaždé je to jinak

"Poslední dobou můžeme vidět, jaké bláznivé věci se dějí. Jeden víkend uspěje Rubens, další já a pak Sebastian. Pokaždé je to jinak," vypráví Australan, který by se chtěl stát poprvé v kariéře světovým šampiónem. "Pokud se někomu z nás bude v příštích závodech dařit, bude seriál mistrovství stále otevřený. Pokud ale zabere Jenson, sebere nám vítr z plachet," zamýšlí se nad dalším vývojem šampionátu Webber.

Velmi důležité budou podle Marka Webbera dva nadcházející závody v italské Monze (13. září) a Singapuru (27. září). "Záležet bude na vozech, jak budou výkonné v rychlých a pomalých zatáčkách." O mistru světa se podle Webbera rozhodne stejně až v poslední GP v Abú Zabí. "Jenson by před posledním závodem potřeboval jedenáctibodový náskok, a ten podle mě mít nebude," uzavřel Webber.

V tuto chvíli má Button na svém kontě 72 bodů, druhý Barrichello jich má 56. Třetí příčka patří Vettelovi, který na Buttona ztrácí 19 bodů. Čtvrtý Webber zatím získal 51,5 bodu.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint