Hlavní obsah

Button pod tlakem neumí, titul nezíská, soudí Massa

LONDÝN

Zraněný pilot Ferrari Felipe Massa soudí, že Brit Jenson Button se letos v šampionátu formule 1 z titulu radovat nebude. Místo něj sází na svého krajana, Brazilce Rubense Barrichella. Ten zatím ztrácí na vedoucího Buttona 16 bodů, ovšem Brit z posledních pěti závodů urval pouhých 11 bodíků.

Článek

„Podívejte se na mne v loňském ročníku. Přijel jsem do Brazílie se ztrátou šesti bodů a téměř jsem vyhrál titul. A to byl jeden závod. Rubens má před sebou pět závodů na to, aby smazal šesnáctibodovou ztrátu. Má velkou šanci, ale vše bude záležet na Jensonovi,“ citoval Massu britský deník The Sun.

Musí se vyrovnat s tlakem, jinak nemá šanci

„Pokud bude i nadále podávat takové výkony jako nyní, jen tím pomůže Rubensovi. Podle mého názoru je Jenson pod obrovským tlakem, proto je nyní takhle dole. To je celé, je to tím tlakem,“ uvedl.

Podmínky pro dosavadní jedničku stáje Brawn GP se podle Massy výrazně proměnily. Zatímco v úvodu ročníku bylo vše jednoduché a skvělé, nyní vstoupil do hry další výrazný faktor. Boj o titul, to je pořádný nápor na nervovou soustavu jezdce.

„Když jste členy nového týmu, který vyhraje šest ze sedmi závodů, je to něco úplně jiného, než když musíte v každém závodu tvrdě bojovat o titul. Je to zcela jiný druh tlaku a s blížícím se koncem sezóny se to bude jen stupňovat,“ doplnil Massa.

Podle něj by potřeboval Button do závěrečných podniků nastupovat s chladnější hlavou. „Jinak nemá šanci,“ zakončil.

Reklama

Související témata: