Hlavní obsah

Barrichello: Nedávno jsme byli s Buttonem bez práce, teď bojujeme o titul

Skvělý víkend zažil tým formule 1 Brawn GP v italské Monze. Po delší době jeho oba jezdci stáli na stupních vítězů a radovali se z prvního a druhého místa. Rubens Barrichello si vítězstvím GP Itálie připsal už druhou letošní výhru a na Jensona Buttona, který dojel v neděli druhý, stáhnul další dva body. A tak to vypadá, že o světovém šampiónu se rozhodne právě mezi nimi.

Foto: Max Rossi, Reuters

Jenson Button (vlevo) a Rubens Barrichello z týmu Brawn GP se radují na stupních vítězů v italské Monze

Článek

"Nemám slov, je to úžasné," rozplýval se po vítězství ve Velké ceně Itálie Rubens Barrichello. "Skvěle mi vyšel start a správně byla zvolená i strategie jedné zastávky v boxech," radoval se dál sedmatřicetiletý Brazilec. "Všem moc děkuji a své vítězství věnuji svým synům, kteří tento měsíc slaví narozeniny," dodal Barrichello.

Díky nedělní výhře snížil Barrichello náskok Jensona Buttona na čtrnáct bodů. Do konce šampionátu chybí ještě čtyři závody. Button i Barrichello věří, že o titulu mistra světa se bude rozhodovat právě mezi nimi. "Mým snem je být světovým šampiónem a udělám pro to maximum. Nyní to vypadá na spravedlivý a napínavý boj o titul. Už se na to těším," přiznal Barrichello.

Avšak vzápětí dodal. "Ať už se stane cokoliv, pro nás oba je tohle vítězný rok. Není to tak dlouho, co jsme byli bez práce a nevěděli jsme, co s námi bude. Tým udělal skvělou práci, máme úžasné auto."

Button: Mým největším rivalem je Rubens

"Mým největším rivalem je nyní Rubens. Vypadá to tedy na hodně těžký a vzrušující závěr sezóny," prohlásil Jenson Button na serveru palnetf1.com. Souboj na "ostří nože" ale neproběhne. "Abychom udrželi naše vozy vpředu, musíme spolupracovat. I když chceme samozřejmě oba vyhrát, zůstáváme dobrými přáteli," řekl devětadvacetiletý Brit.

A i šéf stáje Ross Brawn od svých jezdců očekává férový souboj. "Žádná strategie, kdo má být šampiónem, nebyla vedením týmu stanovena. Jediné, co očekávám, je vzájemný respekt a férový souboj. Jsou dost staří na to, aby se s tím vyrovnali," prohlásil Ross Brawn, který věří, že tým letos vyhraje i Pohár konstruktérů.

Reklama