Hlavní obsah

Ecclestone: F1 přežila smrt Senny, odchod Schumachera, zvládne i skandál Renaultu

PRAHA

V šoku byl nejmocnější muž formule 1 Bernie Ecclestone, když se dozvěděl zprávu, že Flavio Briatore opouští Renault kvůli "singapurské aféře". Přesto si je šéf formule 1 jistý, že tento skandál jeho sport zvládne bez větších problémů. "Přežili jsme smrt Senny, konec kariéry Schumachera, zvládneme i tohle," říká osmasedmdesátiletý Ecclestone.

Foto: Gareth Watkins, Reuters

Šéf formule 1 Bernie Ecclestone

Článek

"Byl jsem velice překvapen, když jsem se dozvěděl, co se stalo. A zaskočilo mě, že se Flavio rozhodl odejít," reagoval šéf formule 1 Bernie Ecclestone na konec Flavia Briatoreho ve vedení Renaultu. "Je mi velmi líto, že Flavio ukončil kariéru zrovna tímto způsobem. Není možné ho ale bránit. To, co udělal, bylo naprosto zbytečné. Je to velká škoda, že se to stalo," řekl dále osmasedmdesátiletý Ecclestone britskému deníku Daily Mirror.

"Nedávno mi Flavio řekl, že by nechtěl skončit jako já - hrát si se závodními vozy v mém věku. Tak to se mu už nestane," dodal na adresu svého kamaráda a obchodního partnera Ecclestone.

Jakou bude mít skandál u Renaultu dohru? Ustojí to formule 1? Podle Ecclestona se nemusíme ničeho obávat. "Formule 1 se už vzpamatovala z tolika věcí, o kterých lidé říkali, že pro ni budou znamenat konec. Přežili jsme smrt Ayrtona Senny, odchod Michaela Schumachera... Náš osud měl být zpečetěn už tolikrát a pořád tu jsme. Takže si myslím, že se vzpamatujeme i ze skandálu Renaultu," prohlásil Ecclestone a dodal: "Lidé říkají, že to byl divoký rok, ale tak je tomu ve formuli 1 neustále. Pořád se něco děje a nikdy nic neprobíhá v klidu."

V pondělí 21. září bude Světová rada motorsportu rozhodovat o osudu Renaultu. Je otázkou, jakou sankci týmu udělí za úmyslnou nehodu Nelsona Piqueta jr. v loňské Velké ceně Singapuru. A ani Ecclestone si netroufá výši trestu tipnout. "Nemám ponětí, co se v pondělí bude dít. Musíme počkat a uvidíme," uzavřel šéf formule 1.

Reklama