Hlavní obsah

Tým F1 Renault povede po Briatorem technický ředitel Bell

Nástupcem Flavia Briatoreho v čele týmu formule 1 Renault bude do konce sezóny dosavadní technický ředitel Bob Bell. Stáj byla bez oficiálního vedení týden poté, co v souvislosti se singapurskou aférou minulou středu odešli Briatore a šéfinženýr Pat Symonds.

Článek

"Bob Bell se zúčastní všech zbývajících závodů sezóny a bude oprávněn hovořit za tým ve všech sportovních a technických otázkách," uvedli ve středu představitelé Renaultu.

Bellovým posunem do čela týmu tak padla možnost, že by se týmu pro zbytek sezóny ujal čtyřnásobný mistr světa Alain Prost, o čemž se spekulovalo. Čtyřiapadesátiletý Francouz je nicméně spolu s Davidem Richardsem a bývalým šéfem stáje BAR Craigem Pollockem jedním z kandidátů na převzetí funkce od nové sezóny.

Bellovou první Grand Prix v čele týmu bude shodou okolností tento víkend Velká cena Singapuru, v jejímž loňském ročníku Renault nechal úmyslně havarovat Nelsona Piqueta mladšího, aby tím pomohl k výhře Fernandu Alonsovi. FIA v pondělí za tento podvod potrestala tým dvouletým podmíněným vyřazením z šampionátu a Briatore dostal doživotní zákaz působení ve formuli.

Reklama

Související témata: