Hlavní obsah

Práskač Piquet má pod čepicí, chystá se uklidit do Ameriky

Cítí se zneužitý. Dnes již bývalý šéf stáje formule 1 Renault Flavio Briatore ho využil. Nelson Piquet junior se proto rozhodl spolupracovat s FIA, která celou kauzu s nafingovanou bouračkou vyšetřovala a na oplátku získal imunitu. I přesto se brazilský pilot domnívá, že negativní publicita se projeví nejenom na jeho bývalém týmu, ale i na něm samotném.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Nelson Piquet jr. chce odejít do Ameriky.

Článek

Proto připustil, že se na několik měsíců odklidí. Půjde jezdit do Ameriky. Události kolem posledního skandálu v nejproslulejší motoristické soutěži světa formuli 1 šly ráz na ráz. Hlava týmu Renault pro neuspokojivé výkony a později i výroky vyhodila syna slavného pilota Nelsona Piqueta, což v podstatě znamenalo jeho konec v F1. Velmi záhy poté se totiž ukázalo, že při loňské GP Singapuru boural Piquet proto, aby zůstalo vedení jeho stájovému kolegovi Fernandu Alonsovi.

O nekalý čin se začala zajímat FIA a Briatore odstoupil z Renaultu. Prý aby své bývalé stáji pomohl. To se mu sice povedlo, Renault dostal jenom podmínku. Na samotného Briatoreho však FIA nezapomněla a dala mu doživotní zákaz působení nejenom ve formuli 1, ale i v dalších závodech pod záštitou FIA.

Piquet: Už se to nebude opakovat

Přes všechny události, které se v posledních dnech udály, se poněkud pozapomnělo na samotného pilota, jenž stál v pozadí celé aféry. Zhrzený jezdec, jenž je o svém talentu přesvědčen. Sám Piquet si je však vědom toho, že jen stěží by nyní hledal angažmá v F1. Jen málokterá stáj by si totiž přála, aby v případě výpovědi vyprávěl Piquet o taktice týmu tam, kde se to nehodí...

„Uvědomuji si, že po tom všem, co se stalo, to budu mít obtížné,“ ví sám čtyřiadvacetiletý Brazilec. „Někdo si možná bude myslet, že by se ta nepříjemnost mohla opakovat. Ale to byla to ojedinělá událost a já jsem se z ní poučil,“ vyprávěl pro německý Auto Motor und Sport.

Řešení své nezáviděníhodné pozice už ale Piquet našel. „Pokud se mi nepodaří sehnat místo ve formuli 1, pravděpodobně půjdu na rok do Ameriky, kde se opět pokusím tvrdě pracovat. Počkám, až se poslední události trochu usadí,“ vysvětluje své plány.

„Byl jsem tam v srpnu na týden a mluvil jsem s několika týmy,“ dodal Piquet a prokázal tak svou prozíravost. Právě na začátku srpna byl totiž pilot vyhozen z Renaultu...

Reklama

Související témata: