Hlavní obsah

Räikkönen: Jestli mě chce Ferrari vyhodit, musí se mnou nejdříve mluvit

V nejistotě se nachází jezdec stáje Ferrari Kimi Räikkönen. V týdnu oznámil prezident týmu Luca di Montzemolo, že místo u Ferrari v roce 2010 má jisté jen Felipe Massa. Devětadvacetiletý Fin se však nehodlá vzdát. "Pokud mi chce Ferrari ukončit smlouvu, musí si se mnou nejdříve promluvit," prohlásil na webových stránkách formula1.com. Räikkönen.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Kimi Räikkönen

Článek

Začátek sezóny nevyšel Kimimu Räikkönenovi úplně podle jeho představ. V prvních třech závodech ani jednou nebodoval. Avšak v druhé půli už zase září. Z posledních čtyř závodů vytěžil třicet bodů a v průběžném pořadí se dostal už na páté místo. "Na začátku roku se nám nedařilo, ani teď nemáme nejrychlejší auto. Dokážeme z něj ale dostat maximum. Ještě ale musíme vylepšit přítlak," řekl Räikkönen v rozhovoru na oficiálních webových stránkách formule 1.

"Možná, že to ze začátku roku 2009 vypadalo, že jsem zapomněl řídit. Ale to zapomenout nejde. Prostě to byl jen těžký začátek sezóny. Nyní jsme opět dokázali, že umíme vyhrávat," uvedl vítěz letošní Velké ceny Belgie. A i když předvádí mistr světa z roku 2007 v poslední době skvělé výkony, jeho budoucnost je nejasná. Prezident Ferrari Luca di Montezemolo zatím nepotvrdil, jestli s devětadvacetiletým Räikkönenem počítá i pro příští rok.

"Můžu jen zopakovat, že mám smlouvu na rok 2010. Na tom se nic nezměnilo. Pokud mi chce Ferrari ukončit smlouvu, musí si se mnou nejdříve promluvit. Já chci závodit i nadále, jinak bych přece nic nepodepisoval," prohlásil finský jezdec a dal tak najevo, že z formule 1 rozhodně nehodlá odejít. Dříve se totiž spekulovalo, že by mohl v budoucnosti zamířit do rallye, kterou si již několikrát vyzkoušel. "Rallye se mi líbí, je to úžasný sport. Myslím, že je to také skvělý trénink pro formuli 1," přiznal pilot.

Láska k formuli 1 je však silnější. Räikkönen tvrdí, že "šrumec" kolem formulí ho stále baví. "V paddocku je tou nejlepší věcí právě závodění," říká Räikkönen před nedělní Velkou cenou Singapuru.

Reklama

Související témata: