Hlavní obsah

Briatore věří, že zvrátí doživotní distanc. Na konci se budu smát já, říká

ŘÍM

Bývalý šéf stáje Renault Flavio Briatore věří, že se mu podaří zvrátit doživotní zákaz působení ve formuli 1, který dostal od Mezinárodní automobilové federace FIA za zmanipulování loňského závodu v Singapuru.

Článek

"Na konci se budu smát já a pak uvidíte velkou oslavu," citoval Briatoreho deník La Repubblica. "Bude opravdu skvělá a pozvu každého, kdo v těchto těžkých časech stál při mně," dodal.

Briatore byl potrestán za to, že nařídil pilotovi Nelsonu Piquetovi, aby při Velké ceně Singapuru úmyslně havaroval. Z nehody pak druhý jezdec Renaultu Fernando Alonso vytěžil vítězství v závodě. Stáj dostala od FIA dvouletou podmínku, šéfinženýr Pat Symonds pětiletý zákaz působení ve formuli.

"Zradil mě můj vlastní svět. Až nadejde správný čas, o všem promluvím. Pokud mě samozřejmě promluvit nechají," prohlásil devětapadesátiletý Ital, který podle médií zvažuje, že podá na FIA žalobu, aby očistil své jméno a získal finanční odškodné.

Proti Briatoreho doživotnímu trestu se již vyslovil promotér formule 1 Bernie Ecclestone a prezident stáje Ferrari Luca di Montezemolo.

Reklama

Související témata: